Compania care ocupă de actele de filantropie ale CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg și ale soției sale, Priscilla Chan, va investi 3,4 miliarde de dolari pentru a promova sănătatea umană în următorii 10 până la 15 ani, potrivit unui purtător de cuvânt al organizației, după cum transmite Fox News.
Inițiativa Chan Zuckerberg, sau CZI cum este cunoscută compania, a anunțat marți că noul său efort urmărește „observarea, măsurarea și analiza oricărui proces biologic din corpul uman – la scară largă și în timp real”.
Cum vor fi direcționate sumele de bani?
Compania, care are misiunea de a vindeca, preveni sau gestiona toate bolile până la sfârșitul secolului, a declarat în anunțul său că își va concentra activitatea științifică în următorii 10 ani pe noi cercetări, dezvoltarea de institute și tehnologii care o pot ajuta în ceea ce privește această misiune.
Jeff MacGregor, un purtător de cuvânt al CZI, a declarat că se vor acorda 500 de milioane de dolari pentru a înființa un institut la Universitatea Harvard care să se concentreze pe inteligență artificială. Institutul, care va primi finanțarea în următorii 15 ani, va purta numele de Karen Kempner Zuckerberg, mama lui Zuckerberg.
MacGregor a spus că 600 până la 900 de milioane de dolari vor merge către un nou institut de imagistică biomedicală la CZI. Încă un miliard de dolari va fi acordat Rețelei Chan Zuckerberg Biohub, o nouă inițiativă care urmărește să unească instituțiile științifice pentru a aborda „marile provocări științifice”.
O altă sumă de 800 de milioane de dolari până la 1 miliard de dolari va fi acordată pe perioada a 10 ani către Chan Zuckerberg Biohub, pentru dezvoltarea de tehnologii care tratează diverse boli.
Facebook a trecut printr-o „schimbare de identitate”
Amintim că, cealaltă companie a lui Zuckerberg, Facebook, și-a schimbat recent numele și logo-ul, acum fiind cunoscută sub numele de Meta Platforms Inc.
Anunțul decizie de rebranding a Facebook a venit pe fondul unui control legislativ și de reglementare intensă a platformei în multe părți ale lumii din cauza Facebook Papers, documente interne care au alimentat criticile cu privire la răul pe care produsele companiei îl provoacă societății. Zuckerberg a respins în mare măsură acuzațiile, considerându-le neîndreptățite.