E interzis în România. Legea nu permite să încasezi banii. Se face dosar penal la DNA

DNA

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA au descins la o bază militară din București! Un ofițer este cercetat penal sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită. Iată despre ce este vorba, mai exact.

Procurorii DNA au efectuat o percheziție la o bază militară din București. Un ofițer de la Baza 48 Comunicații și Tehnologia Informației – UM 01668 București este cercetat penal sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită.

Acesta este suspectat că ar fi primit 2.300 de euro de la o persoană pentru a-i facilita angajarea în unitatea militară pe un post de personal civil contractual.

Maiorul Marius-Ilie Pîntea, acuzat de luare de mită

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru urmărirea penală a infracțiunilor de corupție comise de militari au dispus urmărirea penală și aplicarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de joi, 8 august 2024, față de inculpatul Ilie Marius Pîntea.

La momentul comiterii faptelor, Pîntea avea gradul de maior și ocupa funcția de Șef al Personalului S1 la Baza 48 Comunicații și Tehnologia Informației – U.M. 01668 București, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

SURSA FOTO: Dreamstime

În ordonanța procurorilor militari se menționează că există date și dovezi conform cărora, în luna august 2023, Marius-Ilie Pîntea, în calitatea sa de Șef al Personalului S1 la Baza 48 Comunicații și Tehnologia Informației, ar fi primit suma de 2.300 de euro în numerar de la un suspect, pentru a facilita angajarea acestuia în unitatea militară pe un post de personal civil contractual.

Conform procurorilor DNA, până în prezent persoana respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unității militare unde activează inculpatul Pîntea Marius-Ilie.

Pîntea se află sub control judiciar

Lui Pîntea i-au fost comunicate calitatea procesuală și acuzațiile aduse împotriva sa. Pe durata măsurii controlului judiciar, acesta trebuie să respecte anumite obligații, inclusiv să nu părăsească teritoriul României fără aprobarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura și să nu comunice direct sau indirect, prin niciun mijloc, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea, lui Marius-Ilie Pîntea i s-a explicat că, în cazul încălcării cu rea-credință a obligațiilor impuse, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau cu arestarea preventivă.

Doi bărbați au încercat să mituiască polițiștii de la Brigada Rutieră

Amintim că recent, DNA a anunțat că doi bărbați au încercat să corupă polițiști din Bistrița-Năsăud oferindu-le 3.000 de euro și criptomonede, cu scopul de a împiedica deschiderea unui dosar penal pentru inducerea în eroare a autorităților judiciare.

Pe 6 august 2024, doi ofițeri de poliție de la IPJ Bistrița-Năsăud au notificat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud despre tentativa de mituire la care au fost supuși. Mai multe puteți citi aici.