Potrivit autorităților, nouă unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Ilfov au trecut de pragul de infectare de 2 la mie, iar în Snagov, incidenţa a ajuns la 3,09 la mie.

Prefectura Ilfov a anunţat, duminică, incidenţa cumulată pentru ultimele 14 zile, în unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

Nouă dintre acestea au trecut de pragul de infectare de 2 la mie

Potrivit Prefecturii, aceste localităţi sunt Afumaţi 2.85 , Berceni 2.14, Bragadiru 2.07, Chiajna 2.09, Ciorogârla 2.45, Mogoşoaia 2.28, Popeşti-Leordeni 2.19, Snagov 3.09, Voluntari 2.05.

Conform legii, după trecerea de 2 la mie se impun restricţii pentru derularea majorităţii activităţilor.  

Medicul Horaţiu Moldovan, şeful Clinicii Universitare de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca şi consilier onorific al premierului, a declarat că se vor reanaliza măsurile epidemiologice care trebuie luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

“Am să mă duc la Guvern luni. Activitatea în domeniul administraţiei de sănătate publică din România nu-mi este străină, am fost timp de un an şi jumătate secretar de stat cu asistenţa medicală, am răspuns de spitalele din România în pandemie, anul trecut.

O să reanalizăm măsurile epidemiologice care trebuie luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu conducerea de la acest nivel a Ministerului de Interne, pe de o parte, iar pe de altă parte, în ceea ce priveşte posibilităţile de spitalizare în terapie intensivă. Pe parcursul ultimelor luni, datorită faptului că numărul de infectări a scăzut, o serie de spaţii de terapie intensivă, număr de paturi, personal, au fost redistribuite pentru asistenţă medicală uzuală, normal. Suntem în situaţia să reorganizăm lucrurile astea şi să creştem capacitatea de absorbţie în terapie intensivă Covid.

Este primul lucru pe care îl voi propune, conversia unor spaţii de terapie intensivă pe fiecare judeţ, centru universitar, pentru Covid. Numărul de cazuri a fost în scădere, foarte corect conducerea precedentă a Ministerului Sănătăţii a redistribuit paturile respective pentru asistenţă generală, suntem într-un proces invers, care este mai rapid decât ne-am aşteptat, şi se pune problema să revenim la un număr mai mare de paturi de terapie intensivă cu circuit separat pentru tratamentul pacienţilor cu pneumonie covidică”, a declarat prof. dr. Moldovan, pentru News.ro.