E obligatoriu pentru milioane de români! Toți șoferii trebuie să facă neapărat acest lucru pentru a putea evita sancțiunile contravenționale care au intrat recent în vigoare. Unii șoferi deja au primit amendă pentru acest lucru.
E obligatoriu pentru milioane de români! A intrat deja în vigoare. Trebuie neapărat să faceți asta
În urmă cu câteva zile a intrat în vigoare noul regulament de parcare pe domeniul public în Capitală și deja s-au dat câteva amenzi. Șoferii bucureșteni spun că au fost sancționați imediat după ce au plătit prima oră de parcare, deoarece au întârziat cu plata extinderii perioadei de timp.
Pentru ca șoferii să nu mai aibă astfel de probleme, au apărut mai multe marcaje care îi îndeamnă pe aceștia să descarce aplicația AmParcat, o aplicație ce oferă două funcții folositoare pentru aceștia. Este vorba despre funcția AutoPark și funcția AutoExtend. Cu ajutorul acestora, șoferii din București vor putea plăti sumele aferente parcării, dar vor putea și să extindă perioada cât timp mașina va fi parcată.
Aplicația este deja folosită de peste cinci sute de mii de șoferi, ea având mai multe funcții precum gestionarea RCA-ului, ITP-ului, CASCCO-ului și a rovinietei. De asemenea, există funcții și de extinctor, carnet de conducere, puncte de penalizare și asistență rutieră.
Mașinile sunt imediat blocate
În prezent, românii nu mai pot parca în Capitală fără să plătească înainte. Indiferent de motivul prezentat, cei care parchează neregulamentar sau cei care uită să plătească sunt amendați pe loc.
„Am început! Este de datoria noastră să încercăm să eliberăm oraşul, centrul oraşului, să aducem ordine în acest haos, trotuarele să fie destinate pietonilor”, a declarat miercuri Stelian Bujduveanu, viceprimarul Municipiului Bucureşti.
Numai în primele trei ore, polițiștii au amendat peste o sută de şoferi în Centrul Capitalei, loc care a fost vizat de cele mai aprige controale din ultimii ani. Angajaţii Primăriei au verificat fiecare autoturism pentru a vedea dacă şoferii au plătit sau nu parcarea.
„Şi acum e în procesul de scanare, facem o poză, maşina apare ca fiind inactivă şi acum emitem amenda”, a explicat un poliștist.
Oamenii legii au întâmpinat multe probleme, iar una dintre ele este că nu au suficient spațiu pentru a depozita mașinile pe care le ridică.
„Dispoziţia de a ridica, se dă numai în cazurile flagrante de încălcare a legii. Adică blocarea unei instituţii, accesul într-o instituţie publică, într-un parc, blocarea unui loc pentru persoanele cu handicap”, a precizat Daniel Răşică, şeful Poliţiei Locale Bucureşti.
În plus, oamenii legii au avut parte și de momente haioase. În timp ce montau echipamentul de ridicare pe o maşină, au realizat că în interiorul mașinii se afla un om al străzii, relatează Antena 3.