Potrivit documentelor depuse la CNA, SC Orange România SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un număr de 13 programe TV, între care televiziunile operate de Pro TV S.A. şi Trinitas TV.

Orange România intenţionează să retransmită aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franţa.

Membrii CNA urmează să analizeze solicitarea Orange România într-una dintre şedinţele viitoare ale Consiliului. În mod tradiţional, membrii CNA se întâlnesc în şedinţe publice de două ori pe săptămână (marţea şi joia).

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, "(1) Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obţinerea avizului distribuitorii au obligaţia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise".

Dacă CNA va elibera avizul solicitat, Orange România SA poate să se lanseze efectiv pe piaţa de retransmisie de televiziune prin satelit, dominată în prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom şi UPC România.

Orange România, operatorul telecom care are nu mai puţin de 10.214.262 de clienţi, caută în prezent companii care oferă servicii de instalare echipamente de tip DTH, compania urmând să lanseze anul acesta servicii de televiziune prin satelit.

Jean-François Fallacher, CEO-ul Orange, a declarat recent că operatorul analizează posibilitatea de a distribui servicii de televiziune, inclusiv prin satelit. Orange a dobândit,  deja, dreptul de a furniza servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare prin intermediul reţelelor radio celulare publice (tip Mobile TV), conform ANCOM.

Pe site-ul de specialitate hdsatelit.blogspot.ro au apărut informaţii conform cărora Orange efectuează în prezent teste pe satelit. Momentan sunt transmise posturile Acasă TV HD, Sport ro HD, Pro Tv HD, Kanal D, toate necodat!

Citeşte şi Orange pregăteşte o REVOLUŢIE pe piaţa de televiziune prin satelit

SURSA: Mediafax