Grupul energetic E.ON a anunţat că a emis obligaţiuni de 1,8 miliarde de euro, prin care va prefinanţa părţi majore din necesarul de finanţare pentru anul 2023. Potrivit grupului, tranzacţia a generat o cerere mare din partea investitorilor, cu un registru de comenzi combinat de 5,9 miliarde de euro.
E.ON, obligațiuni de 1,8 miliarde de euro
„E.ON a emis cu succes, în prima săptămână a anului 2023, două tranşe de obligaţiuni în valoare cumulată de 1,8 miliarde de euro, după cum urmează: obligaţiuni de 800 milioane de euro cu scadenţă în ianuarie 2028, cu un cupon (dobândă) de 3,5%; obligaţiuni verzi de 1 miliard de euro cu scadenţă în ianuarie 2035, cu un cupon (dobândă) de 3,875%.
Veniturile obţinute din obligaţiunile pe termen mai scurt vor fi utilizate pentru finanţarea scopurilor corporative generale, în timp ce veniturile obţinute din obligaţiunile pe termen lung vor fi direcţionate către finanţarea şi/sau refinanţarea proiectelor de mediu eligibile, aşa cum sunt definite în Cadrul E.ON de obligaţiuni pentru susţinerea mediului.
Împreună cu prefinanţarea de peste 1 miliard de euro validată deja în 2022, această tranzacţie a permis E.ON să-şi asigure părţi importante din nevoile sale de finanţare pentru începutul anului 2023″, a anunțat grupul E.ON.
Commerzbank, J.P. Morgan, Morgan Stanley, MUFG Securities au servit ca firme de contabilitate active în această tranzacţie.
E.ON a predat o centrală fotovoltaică companiei Transparent Design
E.ON Energie România și Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din România, au finalizat recent construcția unei centrale fotovoltaice de aproape 1,6 milioane de euro, investiție care asigură circa 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popești Leordeni, județul Ilfov.
Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperișul halei de producție, al depozitelor și pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design și o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone în fiecare an.
„E.ON construiește parteneriate pe termen lung pentru a sprijini clienții B2B în drumul lor spre independență energetică și sustenabilitate. Mergem mai departe alături de Transparent Design în acest an prin dezvoltarea proiectului cu încă 230 kWp, ceea ce le va asigura în final 30% din energia necesară”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.