"Litoralul şi-a intrat în normalitate deja, mai avem foarte puţine camere libere pe zona de weekend, la ora asta litoralul este plin, este un succes pentru hotelieri. Asta şi pentru că s-au făcut investiţii majore, mai ales în renovări. Hotelierii au învăţat că nu pot să îşi crească circulaţia turistică fără să vină an de an cu îmbunătăţiri. Serviciile s-au îmbunătăţit, de asemenea. La ora aceasta putem spune că dacă facem comparaţii cu vecinii bulgari, acestea sunt favorabile pentru noi. Ar trebui să existe totuşi şi o relaxare fiscală pe zona de investiţii, aşa cum au bulgarii şi turcii, de exemplu. Cred că putem fi mândri de ceea ce realizăm acum pe litoralul românesc. Vom continua să facem investiţii", a spus Nicolae Bucovală, mai scrie Agerpres.
Potrivit sursei citate, Mamaia rămâne staţiunea "cea mai zgomotoasă" din cauza cluburilor de noapte, iar sudul litoralului este zona mai liniştită.
"Avem staţiuni care cresc de la an la an, precum Venus, unde investiţiile sunt puternice. În staţiunile din sudul litoralului s-a păstrat şi zona verde, dar avem nevoie de reînfiinţarea parcurilor din aceste staţiuni. Sper ca noile autorităţi locale, noii primari să înţeleagă cererile noastre, sper ca denumirile de staţiune de interes naţional să se respecte cu stricteţe", a precizat Nicolae Bucovală care este şi un important investitor român de pe litoral.
Cei mai mulţi turişti străini care vin în mod organizat în Mamaia, pe chartere, sunt din Israel, dar există cereri importante şi pe relaţia Polonia, potrivit Agerpres.
Conform preşedintelui Asociaţiei Patronale Mamaia, preţurile la recepţie sunt cu cel puţin 20% mai mari decât preţurile de contract cu turoperatorii. În Mamaia, de exemplu, preţurile de contract pentru o cameră dublă încep de la 200 lei cu mic dejun inclus.