Atenție la ce ajunge în farfurie! Anumite combinații, chiar dacă par apetisante, sunt extrem de periculoase pentru sănătatea organismului nostru. Dacă nu știi care sunt mixurile ce îți pot face rău, citește rândurile următoare.
România este apreciată pentru bucătăria sa, ne putem mândri cu o varietate de rețete gustoase și sățioase, care mulțumesc chiar și cel mai cârcotaș străin. Ne place ca mâncarea noastră să fie plină de condimente și de ingrediente. Gustul este principala grijă a românilor când încep să gătească, fie rețete mai complexe, fie unele mai simple. Cu toate acestea, pe cât de mult ne-ar lăsa gura apă la auzul unor combinații de arome, nu orice mix este și benefic pentru organismul nostru. Dacă nu știi ce amestec îți poate face rău, noi ți-am pregătit o listă cu produsele dăunătoare.
Ce combinații alimentare trebuie evitate
Alcoolul și băuturile dietetice
Cine nu a amestecat vreodată alcoolul cu sucul ca să facă șpriț? Probabil că la această întrebare, puțini sunt cei care nu vor răspunde. Pe cât de apreciat este acest șpriț în România, pe atât de dăunător este. Sucul acidulat accelerează absorbția substanțelor care intră în intestin, astfel că, în organismul nostru pătrunde mult mai mult alcool. Totodată se mărește și gradul de intoxicare.
Berea și alunele
Deși suportenerii nu își pot imagina un meci de fotbal fără bere și alune, trebuie să renunțați la acest mixt. Vitaminele din alune dispar și rămân doar caloriile din cauza alcoolului din bere.
Uleiul de măsline și tigaia
Uleiul de măsline este unul dintre cele mai lăudate produse alimentare. Datorită beneficiilor sale, din ce în ce mai multe românce au început să golească rafturile din magazine pentru a-l folosi la gătit. Însă uleiul de măsline este util doar în salate, nu și în tigaie! Când este expus la temperaturi ridicate acesta poate deveni toxic, iar vitaminele și mineralele din el dispar.
Iaurtul cu kiwi
Deși iaurtul și fructele proaspete sunt adesea recomandate de medicul de familie pentru consum, ele nu trebuie combinate! Clar nu iaurtul cu kiwi! Enzima din kiwi contribuie la degradarea accelerată a proteinei de lapte, ceea ce face gustul produsului combinat să devină amar.