Cel mai mare publisher de jocuri video din lume, Electronic Arts, a anuntat ca a incheiat discutiile privind preluarea rivalului Take-Two Interactive Software, cunoscut pentru jocul Grand Theft Auto.

EA, producatorul Madden NFL 09 sau Spore, a anuntat ca nu are in plan sa reinoiasca oferta pentru achizitionarea Take-Two, oferta ce se ridica la valoarea de 2 miliarde de dolari.

Conform declaratiilor lui Jeff Brown, purtatorul de cuvant al Electronic Arts, compania nu este dezamagita de esecul negocierilor si mizeaza pe propriul portofoliu de produse.

EA a lansat prima oferta pentru preluarea Take-Two in luna februarie si a analizat in mai multe randuri pretul  drept unul care evalueaza intocmai valoarea companiei rivale. In acelasi timp insa, producatorul GTA a apreciat ca oferta subevalueaza compania.

EA a inregistrat in primul trimestru fiscal o pierdere neta de 95 milioane de dolari, sau 30 de centi pe actiune, fata de pierderile de 132 milioane de dolari in perioad similara a anului trecut. Compania se asteapta insa la venituri totale pe intreg anul de 5 – 5,3 miliarde de dolari, peste estimarile analistilor care prevad un maxim de 5,14 miliarde de dolari.

Sursa: The New York Times