Producatorul de jocuri video Electronic Arts a prelungit pentru a cincea oara data limita pentru acceptare ofertei de preluare de catre rivalul Take-Two Interactive Software Inc. Oferta de cumparare se ridica la valoarea de 2 miliarde de dolari. Noul termen limita este acum programat pentru data de 18 august.

EA incearca sa cumpere Take-Two, companie recunoscuta pentru seria de jocuri Grand Theft Auto , si ofera 25,74 de dolari pe actiune. Take-Two a respins in repetate randuri oferta companiei concurente analizand-o drept prea mica.

Presedintele Take-Two, Strauss Zelnick, a indemnat actionarii companiei sa reziste presiunilor de preluare, ca raspuns la prelungirea teremenului limita. CEO-ul Ben Feder a adaugat ca vanzarile ridicate pentru GTA4 au demosntrat ca “potentialul de creatie al Take-Two este superior celui al EA”.

Valoarea actiunilor EA a scazut in urma anuntului cu 31 de centi, pana la 48,15 dolari, in timp ce valoarea actiunilor Take-Two a crescut cu 38 de centi, pana la 24,66 de dolari.

Sursa: AP