Noul Motor de Impact Jucător este rezultatul a doi ani de dezvoltare şi una dintre marile inovaţii ale Fifa 12 care au fost inspirate din fotbalul real şi create de către echipa EA Canada.

“Transformarea pe care a avut-o Fifa 12 este una revolutionara şi nu evoluţionară,” afirmă Kaz Makita, producător executiv al francizei Fifa, care a câştigat 136 de premii pentru jocurile video în ultimii trei ani.

Fanii vor experimenta modul în care jucătorii reali se întrec unii pe alţii pentru minge, câştigă posesia şi se testează fizic unii pe alţii. Motorul de Impact procesează decizii continuu în timp real la fiecare punct de contact de pe corpul unui jucător pentru a creea o varietate infinită de rezultate naturale şi credibile la fiecare ciocnire. Jucătorii par acum mai rezistenţi, se împing şi se trag în timpul luptei pentru posesie şi îşi revin dupa ciocniri uşoare mult mai rapid.

Kaká de la Real Madrid va putea, mai mult probabil şi cu o mai mare rapiditate, să preia o pasă lungă de la un coechipier decât un altul cu o viziune mai slabă. În plus, echipele îşi vor varia atacul în funcţie de puterile jucătorilor lor de pe teren şi de slăbiciunile jucatorilor opozanţi, creând astfel o experienţa autentică.

Fifa 12 va fi disponibil în magazinele din întreaga lume în toamna aceasta pentru PlayStation3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo 3DS, PSP (PlayStation Portable), iPhone, iPad, şi iPod touch.