Echipa care va coordona proiectul Nabucco şi-a început serios activitatea. În primul rând, a fosta stabilit sediul central la Viena, în clădirea Florido Tower, unde se află de azi înainte şi biroul directorului general Reinhard Mitschek.

„Mutarea în noul sediu reprezintă un semnal puternic la implicării tuturor partenerilor Nabucco. Acest pas important va impulsiona realizarea proiectului”, a declarat Reinhard Mitschek.

De asemenea, Mitschek şi-a suspendat contractul cu OMV Gas&Power şi a abandonat poziţia de senior vice-president în cadrul OMV Gas Logistics.

Tot cu această ocazie, au fost demarate lucrările la planurile tehnice detaliate. La proiect lucrează o echipă de cinci ingineri numiţi pentru fiecare ţară tranzitată în parte, din Turcia până în Austria. Activităţile de planificare sunt coordonate de compania britanică de consultanţă Penspen. Rezultatele echipei vor fi utilizate la obţinerea de aprobări oficiale, specificaţii de construcţie, la întocmirea studiului de impact asupra mediului precum şi la negocieri cu furnizorii.