Echipamentele care îşi „vorbesc”

Operatorul de telecomunicaţii mobile Orange România se extinde pe segmentul adresat companiilor, prin lansarea pe piaţa românească, săptămâna trecută, a aplicaţiei M2M Connect. Soluţia, adresată platformelor de comunicare „machine-to-machine“, permite administrarea de la distanţă a echipamentelor şi a schimbului de informaţii dintre acestea în mod automat. „M2M Connect oferă companiilor posibilitatea de a dezvolta noi servicii care să le diferenţieze

Operatorul de telecomunicaţii mobile Orange România se extinde pe segmentul adresat companiilor, prin lansarea pe piaţa românească, săptămâna trecută, a aplicaţiei M2M Connect.

Soluţia, adresată platformelor de comunicare „machine-to-machine“, permite administrarea de la distanţă a echipamentelor şi a schimbului de informaţii dintre acestea în mod automat. „M2M Connect oferă companiilor posibilitatea de a dezvolta noi servicii care să le diferenţieze de competiţie, în mod similar cu ce a reuşit Konica-Minolta, permiţând clienţilor facilitatea de a fi facturaţi la consum şi nu pe oră, în cazul echipamentelor de birou închiriate“, a declarat Răzvan Sturza, product manager la Orange România. Sturza nu a precizat la cât se vor ridica veniturile companiei de pe urma introducerii soluţiei M2M Connect, însă a estimat că pe piaţa românească există, pe acest segment, „un potenţial de ordinul milioanelor de euro“.

Pe piaţa românească, Orange va adresa soluţia „machine-to-machine“ în principal companiilor care doresc monitorizarea echipamentelor, a flotelor de autovehicule, implementarea de soluţii de securitate sau monitorizarea transporturilor de bunuri (curierat).

„Pe plan european, se estimează că piaţa aplicaţiilor şi soluţiilor machine-to-machine va atinge circa 10 miliarde de euro în 2010. Aceasta este una dintre direcţiile de dezvoltare prioritare pentru grupul Orange“, a adăugat Sturza.