Potrivit Departamentul american al Muncii în luna aprilie ‘nonfarm payroll’ a crescut cu 244.000 de locuri de muncă, peste estimările economiştilor care se aşteptau doar la 186.000 de noi locuri de muncă. În timp ce sectorul privat a creat 268.000 de noi locuri de muncă în luna aprilie, cel mai mare număr din luna februarie 2006, numărul persoanelor angajate în sectorul guvernamental a scăzut.

De asemenea, guvernul american a revizuit, în sus, şi estimările iniţiale referitoare la numărul de noi locuri de muncă create în lunile februarie, până la 235.000, şi martie, până la 221.000.

Cu toate acestea, Departamentul american al Muncii a anunţat că în luna aprilie 2011 rata şomajului a crescut la 9% de la 8,8% în luna martie, aceasta fiind prima creştere înregistrată după luna noiembrie a anului trecut. Guvernul american utilizează un mod de calcul diferit la calcularea ratei şomajului, astfel că datele diferă de statisticile utilizate la calcularea numărului de noi locuri de muncă create.

Potrivit ultimelor date oficiale, economia americană a crescut cu 1,8% în primul trimestru al acestui an, mai puţin faţă de creşterea de 3,1% înregistrată în ultimul trimestru al anului trecut. Recent preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat că rata şomajului continuă să fie o provocare majoră pentru relansarea economiei americane.
SURSA: Agerpres