Datele arată că în special exporturile, unul din factorii care au stat la baza revenirii economiei franceze în trimestrul al doilea, au scăzut semnificativ în trimestrul al treilea, minus 1,5% după o creştere de 1,9% în aprilie-iunie, în timp ce importurile au înregistrat o creştere de 1% după un avans de 1,6%. Cheltuielile gospodăriilor au încetinit şi ele până la 0,2% după o creştere de 0,4% în trimestrul al doilea. De asemenea, investiţiile companiilor, un indicator al conjuncturii economice pe termen mediu, au scăzut cu 0,6%.

Separat, Oficiul federal de statistică din Germania a anunţat că în trimestrul al doilea cea mai mare economie europeană a înregistrat o creştere de 0,3%, în linie cu estimările analiştilor dar mai mică decât creşterea de 0,7% înregistrată în al doilea trimestru. Creşterea s-a datorat în exclusivitate cererii interne în timp ce comerţul exterior a avut o contribuţie negativă, în condiţiile în care importurile au crescut mai rapid decât exporturile, a precizat Oficiul federal de statistică.

Eurostat urmează să dea publicităţii joi o estimare preliminară privind evoluţia PIB-ului în zona euro şi Uniunea Europeană în trimestrul al treilea. AGERPRES