Exporturile Germaniei, cea mai mare economie a Europei, au înregistrat în martie cea mai mare creştere lunară a ultimilor aproape 18 ani, depăşind chiar şi cele mai optimiste prognoze, au anunţat, luni autorităţile germane, citate de Reuters.

Ajustate sezonier, exporturile au urcat cu 10,7%, la 79 miliarde de euro, cel mai rapid avans începând din iulie 1992, potrivit datelor Bundesbank.

Analiştii anticipau, în medie, o creştere a exporturilor de 2,6% în luna martie, cea mai optimistă prognoză fiind de 4,1%.

Importurile au crescut, de asemenea, peste aşteptări, cu 11%, la 65,7 miliarde de euro, a anunţat Biroul Federal de Statistică, depăşind estimarea de 0,3% a economiştilor.

Excedentul comercial al Germaniei a crescut în martie la 13,3 miliarde de euro, de la 12,1 miliarde de euro în februarie.

„Datele sunt impresionante. Economia germană a prins viteză, mai ales industria prelucrătoare”, a declarat economistul Citigroup Juergen Michels.

Germania a ieşit din recesiune, cea mai gravă de după Al Doilea Război Mondial, în al doilea trimestru al anului trecut, însă recuperarea economică a fost perturbată pe timpul iernii de vremea nefavorabilă.

SURSA: Mediafax