Economia globală va reveni la nivelul pre-pandemie până în 2022. Redresarea va fi mai lentă în Europa

Economia globală va reveni la nivelul pre-pandemie până în 2022. Redresarea va fi mai lentă în Europa: zona euro va avea nevoie de aproximativ un an în plus față de Statele Unite pentru a reveni la nivelul de dinainte de criza generată de Covid-19.

Economia globală va reveni la nivelul pre-pandemie până în 2022, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Totuși, redresarea va fi neomogenă, iar nivelul de trai în multe economii dezvoltate va fi în continuare cu mult sub nivelurile prevăzute înainte de coronavirus.

Economia globală va reveni la nivelul pre-pandemie până în 2022. PIB mondial va crește cu 5,8% în 2021

Potrivit informațiilor care reies din perspectivele economice prezentate la Paris, produsul intern brut mondial va crește cu 5,8% în 2021, iar apoi va încetini până la +4,4% în 2022.

PIB-ul din Eurozonă va crește, în schimb, cu 4,3% în 2021 și, apoi, va crește ușor anul viitor.
În 2021, produsul intern brut al Italiei va crește până la 4,5%, în concordanță cu campania de vaccinare, și se va stabili la 4,4% în 2022.

„Pe baza politicilor existente, zona euro va avea nevoie de aproximativ un an în plus față de Statele Unite pentru a reveni la nivelul pre-pandemic, deoarece încă sunt multe de făcut.

Ajutor pentru persoanele și întreprinderile a căror afacere este compromisă

În timpul acestei faze de urgență, a existat un sprijin mare pentru toată lumea și cred că a fost oportun: acum suntem într-un fel de fază de tranziție, prin urmare politica trebuie să se îndrepte către un sprijin mai direcționat și, de asemenea, către investiții”, spune Laurence Boone, economist-șef la OCDE, potrivit Euronews.

Acum, chiar și tranziția trebuie să fie extraordinară, este vorba de a ajuta persoanele și întreprinderile a căror afacere este compromisă, dar este vorba și de investiții de calitate, guvernele trebuie să se pregătească pentru astfel de evenimente.

De aceea, trebuie să îmbunătățească sistemul sanitar și sistemul de educație, dar trebuie să investească în climă și în digitalizare: aceasta este o mare cerere din partea guvernelor și trebuie să intensificăm și să reînnoim cu adevărat modul în care aceștia privesc către politicile lor bugetare, pentru a se asigura că pot să înfrunte toate aceste provocări în viitor.