Oficialul elen a explicat că ţinta de privatizare fixată de guvern pentru acest an este realizabilă şi a pledat pentru o accelerare a acestui proces.

De asemenea, Evangelos Venizelos a declarat că Grecia va beneficia de fondurile europene, iar reducerea birocraţiei va ajuta afacerile.

"Aceasta este obligaţia, speranţa şi obiectivul nostru să revenim pe creştere anul viitor. Deoarece fără creştere nu este posibil să ne atingem obiectivele noastre strategice", susţine ministrul de Finanţe.

Acesta a explicat că priorităţile sunt reformarea sistemului de taxe ineficient şi lansarea programului ambiţios de privatizare care ar urma să aducă la buget 50 miliarde de euro până în 2015.
Produsul Inter Brut al Greciei se va contracta anul acesta cu 3,9%, mai mult decât s-a estimat anterior – 3,5% iar şomajul va ajunge la 16-17% anul acesta, a estimat Evangelos Venizelos.
Miniştrii de Finanţe din zona euro au anulat reuniunea de criză planificată pentru duminică deoarece au nevoie de mai mult timp – două luni – pentru a stabili detaliile celui de-al doilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia.
Autorităţile elene au solicitat un nou plan de salvare financiară de aproximativ 110 miliarde de euro, pentru a-şi acoperi necesităţile de finanţare până în 2014.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor continua discuţiile privind al doilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia la următoarea lor reuniune stabilită pentru 11 iulie dar ar fi dificil să se ajungă la un acord până atunci, a anunţat vineri o sursă anonimă.

O altă sursă anonimă a afirmat că un nou plan de salvare financiară ar putea fi adoptat până în septembrie.

Grecia speră FMI, UE şi BCE să deblocheze urgent 12 miliarde de euro pentru a nu intra în faliment în această vară. Atena a îndeplinit principala condiţie fixată de creditorii săi odată cu adoptarea în această săptămână a unui nou plan de austeritate de către parlamentul elen.
SURSA: Agerpres