La ediția din acest an a Galei Capital – Premiile Industriei Românești au participat zeci de firme, din sectoare de activitate precum „Industria producătoare de maşini şi componente auto”, „Industria Energetică”, „Industria chimică, fabricarea medicamentelor şi anvelopelor”, „Industria grea”, „Industria uşoară”, „Industria alimentară”, „Industria prelucrătoare”, „Industria materialelor de construcţii” sau Companii din domeniul „Tehnologiei şi Inovaţiei”. Au fost acordate 31 premii. Capital a acordat marele premiu şi trei premii speciale unor companii care s-au remarcat datorită proiectelor ambiţioase concepute şi implementate, a ideilor inovative şi a comportametului adoptat pentru a depăşi situaţii de criză.
Agenția Națională Agerpres a titrat, „Continental, Autombile Dacia, Romgaz şi Rompetrol Rafinare, premiate de revista de business Capital”, menționând că „producătorul de componente auto Continental a fost desemnat de revista Capital cea mai bună companie din industria românească, în condiţiile în care a ajuns cel mai mare angajator privat din ţară, cu peste 18.000 de salariaţi la finele anului trecut, în cele cinci divizii aflate în plină expansiune în România.
Automobile Dacia a câştigat premiul I la categoria ‘Industria producătoare de maşini şi componente auto’, compania din Mioveni aflându-se în anul ‘all new Duster’, după cum îl numesc oficialii companiei. În acest an, la uzina din Piteşti a început producţia noului Duster, ceea ce confirmă drumul de succes al companiei. De asemenea, pe primul loc la categoria ‘Cea mai bună companie din industria energetică’ s-a poziţionat Romgaz. Compania a făcut cea mai mare descoperire de gaze naturale pe uscat din ultimii 30 de ani, la Caragele, judeţul Buzău, unde a investit 40 milioane de euro şi continuă să investească încă 100 de milioane, creând totodată câteva zeci sau chiar sute de noi locuri de muncă.”
Sub titlul „Antibiotice Iaşi, premiată la Gala Industriei Româneşti”, Ziarul de Iași anunță că „ revista Capital a organizat Gala Premiilor Industriei Româneşti ce a reunit, într-un cadru festiv, reprezentanţi ai celor mai performante companii din mediului de business autohton. La întocmirea listei câştigătorilor, din cele aproape 300 de companii analizate s-au ales câte 10 pentru fiecare ramură industrială, ţinându-se cont de rezultatele financiare, investiţii, precum şi alte aspecte relevante realizate pe parcursul anului 2016 şi semestrul I al acestui an. La categoria industria chimică, fabricarea medicamentelor şi a anvelopelor, Antibiotice Iaşi a ocupat locul II, fiind evidenţiată şi obţinerea titulaturii de standard de referinţă la nivel mondial, pentru substanţa activă Nistatină”.
Site-ul Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) „ Revista Capital a decernat «Premiile Industriei Românești». La categoria „Industrie producătoare de maşini şi componente auto”, 8 din cele 10 companii selectate in finala sunt firme membre ale ACAROM, un motiv de mandrie pentru asociatia noastra.
Cele zece companii selectate în finală au fost Automobile Dacia, Autonet Group, Robert Bosch România, Rombat, Schaeffler România, Grupul Industrial Componente (GIC), Continental România, Ford România, Star Assembly / Star Transmission și Te-Rox Prod .
Pe podiumul secțiunii au urcat, Automobile Dacia (locul 1), Robert Bosch România (locul 2) și Ford România (locul 3).
Marele premiu al Galei Capital a fost acordat grupului Continental România, cel mai mare angajator privat din țară, cu 19.000 de angajați care lucrează în șapte unităţi de producţie, patru centre de cercetare – dezvoltare, un joint-venture şi un centru de distribuție anvelope.
Investing Romania menționează într-un articol că „La categoria «Cea mai bună companie din Industria Grea», locul I i-a revenit companiei Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est. Acesta a devenit anul trecut furnizor pentru cel mai important producător de aeronave din lume – Airbus. Mai mult, în toamna acestui an, compania de la Slatina a aniversat 20 de ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi 15 ani de la privatizare.
Vrancart a fost desemnată «Cea mai bună companie din Industria Uşoară», după ce a realizat anul trecut o creştere a afacerilor cu 40%, ca urmare a unui amplu proces de modernizare şi achiziţii, fiind totodată unul dintre principalii jucători din industria de hârtie şi ambalaje.
Premiul I pentru «Cea mai bună companie din Industria Alimentară» i-a fost decernat companiei Romaqua, liderul pieţei de ape minerale naturale, având în portofoliu branduri de succes precum: Borsec, Stânceni, Giusto, Albacher sau Aquatique. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la lansarea pe piaţă a apei naturale oligominerale Aquatique, compania având exporturi în China şi mai nou Marea Britanie şi SUA.
Cele mai bune companii din industria românească au fost premiate luni seara de revista CAPITAL, în cadrul Galei „Premiile Industriei Româneşti 2017”. Partenerii Galei au fost pwc, Carrefour, International Alexander, MedLIfe, hotel Intercontinental, Schlumberger și Evenimentul Zilei.