Încep prin a descuraja orice tentativă de bănuială că i-aș apăra pe acești frați Andrew și Tristan Tate, cu care ne-am pricopsit de câțiva ani. Mereu folosiți de procurori din trei țări, niciodată condamnați, deși acuzațiile sunt diverse, toate grave. Cești tineri bărbați, ce pozează în șmecherii planetei, parcă sunt porumbeii voiajori, care duc mesaje de colo-colo. La aterizare, se transformă însă în grauri care fac o gălăgie de se cutremură internetul.
De ce? Cui folosesc episoadele de circ mediatic, ba cu cătușe pe mâinile fraților Tate, ba cu percheziții repetitive, ba cu pițipoance de video-chat, ba cu ia-le bolizii de lux, ba dă-i înapoi și-i mai luăm o dată?
Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de fapte grave, mediatizate în întreaga lume: proxenetism, violențe extreme comise asupra unor tinere angajate să facă video-chat, fraude financiare, spălare de bani, escrocherii de marketing, inclusiv cu criptomonede. Dosarele sunt atât în Anglia, cât și în România, dar se spune că și agenții din Statele Unite îi au în portofoliu infracțional, potrivit unui editorial EVZ.ro.
De ce nu-i dovedesc procurorii cu probe serioase, astfel ca judecătorii să-i trimită în celulele de la Rahova, Jilava sau de prin Anglia?!
Am să vă relatez despre ultima mare acuzație a fraților Tate în Marea Britanie, care a percutat imediat în România și s-a soldat cu ultimele percheziții și măsuri restrictive dispuse de procurorii DIICOT și judecătorul de drepturi și libertăți. Nu s-a scris despre „coincidența” aceasta în presa noastră, dar subiectul merită dezbătut în studiourile tv de dragul găsirii unor răspunsuri.
Frații Tate, legați de atacul armat și bătăile cu polițiștii din Anglia
Azi se împlinește o lună de la atacul care a avut loc la clubul pentru copii Hope of Hart din orășelul britanic Southport. Trei fetițe au fost ucise și alți nouă copii grav răniți în 29 iulie. Agresorul, un tânăr de 17 ani, provine dintr-o familie de emigranți din Rwanda, care nu sunt musulmani. A fost arestat. Apoi au urmat proteste de stradă, degenerate în violențe teribile. Autoritățile au declarat din primele zile că bătăile și distrugerile ar fi fost iscate de o grupare de extremă dreaptă din Marea Britanie.
Ciocnirile violente între manifestanți și forțele de ordine s-au soldat cu circa o sută de polițiști răniți, o dubă a poliției și mai multe mașini ale unor localnici au fost incendiate, iar mai multe magazine și garduri au fost distruse.
A fost un haos imens timp de mai multe zile în Southport, în zona Liverpool. Forțele de ordine au reușit în final să facă față violențelor, iar foarte mulți locuitori s-au delimitat de acțiunile manifestanților. Au fost arestate peste 1.000 de persoane, iar 480 din ele au fost puse sub acuzare în legătură cu revoltele care au izbucnit în anumite părți ale Angliei și Irlandei de Nord, inițiate de extrema dreaptă, după atacul din Southport, a relatat BBC la începutul lunii august.
România a apărut în relatările din presa internațională prin faptul că niște membri ai „gloatei dezlănțuite” au atacat o mașină în care se aflau trei români.
Anchetatorii au comunicat că de mobilizare și organizarea violențelor de stradă se face răspunzătoare Liga Apărării Engleze, o grupare de extremă dreapta, anti-islam. Cercetările au dus și către frații Tate.
19 august, Andrew Tate apare pe lista neagră din Anglia. După două zile, procurorii români declanșează percheziția la București
Un articol din Daily Mail, apărut în data de 19 august, a dezvăluit date despre companiile care fac publice pe rețeaua X a lui Elon Musk tot felul de postări ce provoacă ură anti-musulmană și dezinformare tipică mișcării de extremă dreaptă. Publicația invocă un nou raport al autorităților britanice.
„Centrul pentru Combaterea Urii Digitale (CCDH) a declarat că mărci precum GlaxoSmithKline și Betfred, precum și organizații precum BMA și IOC au transmis recent mesaje apărute lângă activiști care „promovează minciuni și ură în urma atacului din Southport”. Printre acești activiști se numără influencerul misogin Andrew Tate, fostul actor Laurence Fox, liderii partidului de extremă dreapta Britain First, Paul Golding și Ashlea Simon și comentatorul creștin Calvin Robinson.
Andrew Tate l-a numit pe presupusul ucigaș (tânărul de 17 ani) un „migrant ilegal”, în timp ce Paul Golding a susținut că suspectul este un „migrant”, iar Ashlea Simon a spus că atacul a fost ceva ce „islamiștii fac”. Între timp, prietenii Laurence Fox și Calvin Robinson au fost de acord că islamul ar trebui „eliminat” din Marea Britanie”, a publicat Daily Mail în urmă cu 10 zile.
Frații Tate, noi acuzații în august 2024
Și cum cred că nimic nu e întâmplător, pe 21 august dimineața, mascații au descins la vila fraților Andrew și Tristan Tate, i-au umflat și i-au predat procurorilor DIICOT. Anchetatorii români au considerat că e momentul ca inculpații, nejudecați încă pentru proxenetism, să fie acuzați pentru o bucățică disjunsă din dosarul inițial: spălare de bani, luare de mită și trafic de persoane cu minori.
În acest al doilea dosar, judecătorul a decis arest la domiciliu pentru Andrew Tate și control judiciar pentru Tristan. Frații „misogini”, anchetați la București, au revenit în paginile ziarelor din occident. Iar cei doi transmit acum mesaje și răspund comentariilor de pe rețelele sociale, acolo unde numai Andrew are peste 10 milioane de abonați-urmăritori din întreaga lume.
Tot întâmplător, după ce i-a fost închis contul în 2022, i-a fost redeschis, iar misoginul, videochatistul și proxenetul Tate și-a făcut și un podcast. Greu de „ucis” mediatic și juridic… sau ce?! Folosiți pe post de supozitor, frații Tate vor declanșa o mizerie urât mirositoare și în România atunci când interesele o cer? Sunt convinsă că SRI veghează.