Este cel mai bine să considerăm blended learing ca fiind un element adițional la sala de clasă și unul care susține practicile didactice existente. Combină multe dintre cele mai bune elemente ale predării față în față (învățământul personalizat, interacțiunea sociala și contactul direct cu limbajul) prin facilitarea unei mai mari varietăți și flexibilități decât într-o clasă tradițională, răspunzând nevoilor unui student modern. Folosirea unei abordări tip blended learning inseamnă că profesorii pot accesa conținutul online direct în clasele lor și să îl integreze astfel incât să se creeze o coeziune cu parți din lecție sau programă, decât să existe separat față de ceea ce predau. 

Easyclass este un instrument foarte folositor pentru blended learning, poate fi folosit drept un cadru pentru resurse și materiale educaționale, indiferent dacă sunt accesate în clasă sau în afara ei. Easy class este un website gratuit, asemănător cu Facebook, unde studenții pot face teste online, să predea teme sau să ia parte la discuții online în afara clasei tradiționale. În discuțiile Easyclasss tudenții reflectă, întreabă, cântăresc posibilitați și susțin colegi cu resurse adiționale. În calitatea de studenți crează felul lor de a întelege conținutul, postările devin zone de reflectare pentru a crea un feedback semnificativ și discuții intrigante. 

Ceea ce profesorii din Easyclass fac foarte bine e să combine cele mai bune metode pedagogige din clasă, testate și reale,  cu aplicații și tehnologii digitale noi care apar online. Este vorba de a ne asigura că mediile online și offline se contopesc astfel incât să putem crea cea mai personalizată experiență de invățare pentru studenți.

În ziua de azi toți studenții trebuie să demonstreze calități și cunoștințe tehnologice și de invățare în pas cu secolul 21 care îi vor pregăti pentru succesul în școală, învățământ post liceal, munca și viața într-o societate globală. Easyclass a fost  neprețuită pentru promovarea cetățeniei digitale pentru studenți și o conștientizare a unei participări online oportună dar incitantă.

Pentru mai multe detalii, vizitati www.easyclass.com