Grădiniţele particulare au venit la Baby Expo, târg deschis la Sala Polivalentă până duminică, cu tot felul de oferte, care mai de care mai interesantă. Un lucru, însă, au avut toate în comun: preţul piperat pe care părinţii trebuie să-l plătească. 

Cadre didactice supra-calificate, cursuri de teatru, muzica, balet, transport cu microbuze, supraveghere video. Acestea sunt câteva dintre avantajele prin care gradiniţele particulare conving tot mai mulţi părinţi să-şi lase copiii în grija lor. În plus, reprezentanţii gradiniţelor particulare spun că numărul mic de copii într-o grupă, dar şi eficienţa metodelor pe care le folosesc la cursuri, bazate mai ales pe joc, sunt alte atuuri.

Preţurile  într-o grădiniţă particulară variază de la 500- 600 de lei (program normal, până la prânz, cu mic dejun inclus) la 1000 – 1100 lei (program prelungit până la orele 18.00 – 19.00, cu mese  incluse).  Unele cursuri nu sunt incluse in preţ, părinţii fiind obligaţi să plătească  pentru ore de balet, informatică, limbi străine sau actorie, în funcţie de grădiniţă.

Ca alternativă, părinţii pot apela la serviciile unei firme de babysitting . Astfel, pentru patru ore pe zi, o bonă cu facultate care să cunoască şi o limbă străină este plătită cu circa 700 de lei pe lună, în timp ce, una fără studii şi fără să ştie o limbă străină poate ajunge la 400 – 500 de lei.