Efectele benefice ale socatei asupra organismului. Toți trebuie să știe

Socată

Socată/SURSA FOTO:7est.ro

Socata este o băutură populară în România și este imposibil să nu o fi încercat măcar o singură dată. Specialiștii spun că aceasta are numeroase efecte benefice asupra organismului. De asemenea, ea îi ajută și pe cei care doresc să slăbească.

Ce efecte are socata?

Este perioada potrivită pentru socată, aceasta fiind nu doar foarte bună la gust, dar are și efecte pozitive asupra organismului.

Socata este făcută din flori de soc. Planta are proprietăți vindecătoare pentru tuse, rinită, faringită și bronșită. Este cunoscut că socata poate fi benefică în lupta împotriva bacteriilor și virușilor. De asemenea, ea are beneficii și pentru cei care doresc să piardă în greutate.

Socata, o băutură răcoritoare și gustoasă făcută din flori de soc, aduce numeroase beneficii organismului datorită capacităților sale antiinflamatorii, antiseptice, diuretice și antireumatice.

Datorită proprietăților sale puternic antivirale și antibacteriene, socata poate ajuta la reducerea simptomelor răcelii și a afecțiunilor pulmonare.

Pentru a obține beneficii maxime, este recomandat să urmezi o cură de socată timp de două săptămâni, consumând un pahar pe zi în acest interval.

De asemenea, socata poate fi de ajutor în procesele de slăbire, deoarece facilitează eliminarea excesului de apă din țesuturi.

Nu în ultimul rând, socata ajută și la eliminarea celulitei. Această băutură este, de altfel, și un energizant natural care stimulează secreția de endorfine.

Socată

Socata ajută la scăderea colesterolului

Florile de soc contribuie la scăderea nivelului de trigliceride, zahăr și colesterol din sânge. De asemenea, stimulează sistemul imunitar.

Se spune că cei care consumă multă socată își mențin rinichii sănătoși.

Florile de soc conțin mai multe substanțe, printre care:

  • bioflavonoizii
  • colina
  • acizii grași omega-3 și omega-6
  • pectina
  • și taninurile

Rețetă de socată

Dacă vrei să faci socată, vei avea nevoie de aceste ingrediente:

  • 10 flori de soc
  • 350 g zahăr
  • zeama a două lămâi
  • coaja unei lămâi
  • 5 litri apă plată

Modul de preparare al socatei nu este deloc greu. Tot ce trebuie să faci este să pui zahărul și 0.5 litri de apă într-o cratiță pe care apoi o pui pe foc.

Ea se lasă pe foc până când zahărul este dizolvat, apoi amestecul se lasă la răcit.

Între timp, speli bine florile de soc, apoi storci două lămâi. Cea de-a treia lămâie o vei da pe răzătoare pentru coajă.

Florile de soc s pun apoi într-un borcan mare, apoi se adaugă coaja și zeama de lămâie, apoi restul apei.

Apa cu zahăr de la început se toarnă peste acest amestec și se omogenizează.

Borcanul trebuie mai apoi acoperit și lăsat la soare pentru trei zile. Socata se va ține apoi la frigider.