Anul acesta Moșul va veni însă cu întârziere de o săptămână pentru angajații sectorului public din Cataluna, informează cotidianul spaniol, El Mundo. În plus, 20% din suma totală alocată primelor de Crăciun va fi plătită cu întârziere, fără a se preciza un termen limită.
Toate aceste măsuri excepționale au fost luate pentru ”proteja” trezoreria, de toate aceste neajunsuri fiind considerat vinovat fostul guvern Zapatero.
Funcționarii intenționează să acționeze în judecată actualul guvern pentru neplata sumei de 759 de milioane de euro, urmând ca astăzi să trimită o adresă Ministerului Economiei prin care să-și prezinte doleanțele. Aceștia acuză că, în timp cei ei nu-și primesc banii, facturile unor furnizori ai fostului executiv spaniol ”s-au dilatat”.
Însă, sindicaliștii nu se vor opri aici, ci vor acționa și pe alte căi, apelând la instituțiile europene. De altfel, trei eurodeputați catalani, Ramon Tremosa, Oriol Junqueras și Raül Romeva, cu orientări politice diferite, au interpelat Comisia Europeană în legătură cu datoriile statului către cetățenii săi.