Efectele nebănuite ale cireșelor. Ce boli vindecă și cât ai voie să mănânci

Au apărut cireșele. Aceasta este prima reacție pe care o auzi în luna mai când știi că începe sezonul pentru ele. Nu toți știu ce proprietăți nebănuite pot avea. În plus, tratează cu succes zeci de afecțiuni.

Sezonul cireșelor este unul dintre cele mai așteptate momente printre români. Copii sau adulți, toți știu că atunci când vine luna mai, apare și cireșele. Ceea ce poate nu cunosc foarte mulți sunt efectele uluitoare pe care acestea le au asupra sănătății.

În primul rând, ele sunt recomandate în curele de slăbire. Și asta pentru că au peste 75% apă și foarte puţine calorii . Adică doar 63 de calorii la 100 grame. Cu alte cuvinte, nu există o limită în consumul de cireșe.

În plus, cireșele previn deshidratarea, te fac să te simți plin și asta datorită fibrelor solubile din compoziţie.

Dacă aveți pofta de dulce și nu știți ce să faceți, nimic mai simplu: consumați cireșe. Dacă vreți să preveniți apariția unor boli, la fel, cireșele sunt ideale.

Potrivit studiilor, consumul de termen lung al cireșelor au efect anticancerigen graţie conţinutului crescut de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora.

Ele ajută la întărirea sistemul imunitar şi ne ajută să luptăm împotriva bolilor cronice, precum: oboseala cronică, obezitatea, afecţiunile cardiace, hepatice, renale, cancerul şi îmbătrânirea prematură.

Cireșele ajută la reducerea inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet.

Ele previn și instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.

Melatonina este un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate şi migrene. Cu alte cuvinte, vreți să adormiți repede, mâncați cireșe. Mineralele precum potasiul, fierul, cuprul, zincul, cuprul şi manganul ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente cheie pentru un transport eficient al substanţelor nutritive către organele vitale.

Vitamina A din compoziţia cireşelor este excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten, nutrient necesar pentru un sistem imunitar puternic şi o piele strălucitoare. Cireşele conţin până la de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpşunele sau afinele.

Infecţiile urinare dar şi alte probleme de sănătate se pot ameliora dacă urmezi cure prelungite cu ceea ce nici nu ai fi crezut: cozile de cireşe.