Efectele oțetului de mere. Ideea de a bea oțet de mere în fiecare zi ar putea părea respingătoare, dar pentru mulți a devenit un ritual. Eficiența oțetului de mere în lupta cu kilogramele este cel mai cunoscut beneficiu al acestui produs.
Efectele oțetului de mere. Potrivit studiilor, oțetul de mere stimulează metabolismul, fapt care contribuie la arderea caloriilor. În plus, se pare că oțetul de ajută și la ținerea în frâu a poftelor alimentare.
Oțetul de mere este făcut cu mere zdrobite, fermentate, drojdie și zahăr. Este folosit ca ingredient în alimente precum sosurile pentru salată, murăturile și marinada. De secole, oamenii l-au folosit ca remediu pentru orice, de la combaterea germenilor până la prevenirea arsurilor la stomac.
Recent, cercetările au arătat că oțetul de mere ar putea avea beneficii reale pentru sănătate, cum ar fi reducerea nivelului de zahăr din sânge și pierderea în greutate. De asemenea, ajută la prinderea musculițelor de fructe.
Cum se obține oțetul și la ce ajută
Oțetul de mere este obținut printr-un proces format din două etape. Primul pas constă în expunerea merelor zdrobite la culturi de drojdie, care fermentează zaharurile din fructe și le transformă în alcool. Mai apoi, se adaugă culturi vii de bacterii, care vor continua procesul de fermentare a alcoolului, transformându-l în acid acetic, acesta fiind principalul ingredient activ din oțet.
Datorită acestui proces, oțetul are multe proprietăți antioxidante și de ucidere a bacteriilor. De fapt, oțetul poate contribui la pierderea în greutate și la scăderea nivelului de zahăr din sânge și a colesterolului. Potrivit cercetărilor publicate în Journal of Functional Foods, există o legătură dovedită științifică între oțetul de mere și pierderea în greutate, conform Sporked.com.
Efectele oțetului de mere
Efectele oțetului de mere. Când adăugați oțet de mere în salate și în legume crude, acesta poate ajuta la descompunerea fibrelor dificile de digerat.. Când alimentele sunt ușor de digerat, acestea permit organismului să absoarbă cât mai multe vitamine și minerale. Când alegeți oțet de mere organic, nefiltrat, de obicei conține firele mai închise de drojdie și bacteriile formate în timpul fermentației.
Deși acestea nu sunt probiotice dovedite clinic, consumul unei game variate de alimente fermentate este benefic pentru sănătatea microbiomului.
Și la uciderea bacteriilor
Oțetul de mere poate ajuta la uciderea agenților patogeni, inclusiv a bacteriilor. Oamenii au folosit în mod tradițional oțetul pentru curățarea și dezinfectarea, tratarea ciupercilor unghiilor, păduchilor, negilor și infecțiilor urechii. Oțetul este, de asemenea, un conservant alimentar.
Studiile arată că inhibă bacteriile precum E.coli să crească și să altereze alimentele. Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a conserva alimentele, oțetul de mere ar putea ajuta.
Este probiotic?
Chiar dacă unele soiuri de oțet de mere conțin microorganisme probiotice, oțetul nu poate fi clasificat ca probiotic.
Deoarece tipul și volumul microorganismelor variază mult de la sticlă la sticlă, oțetul de mere nu poate fi considerat probiotic.
Poate gestiona nivelul de zahăr din sânge?
Pe lângă beneficiile aduse sănătății intestinale, oțetul de mere poate contribui și la scăderea zahărului din sânge, după masă, în special la persoanele cu diabet zaharat de tip 1. Acidul acetic din oțet blochează enzimele care ajută corpul să digere amidonul, ceea ce duce apoi la o scădere a zahărului din sânge.
În concluzie: oțetul de mere poate fi benefic dacă este luat corect. Doar asigurați-vă că luați un oțet de mere de cea mai bună calitate, de preferat nepasteurizat. Oțetul de mere nepasteurizat este o sursă bogată de bacterii benefice, necesară pentru sănătatea intestinală și diversitatea microbiomului.