Mutarea UniCredit Ţiriac Bank în noul sediu din zona Romexpo (UniCredit Tower) şi iminenta mutare a Raiffeisen Bank în noua clădire Sky Tower lasă gol aproape jumătate din turnul de la Charles de Gaulle, care are o suprafaţă închiriabilă de circa 23.000 mp. Amplasamentul premium al clădirii a jucat însă în avantajul nemţilor de la GLL Real Estate Partners, care au imobilul în administrare.

În ultimele cinci luni, Charles de Gaulle Plaza a ajuns la un grad de neocupare de 12,7%. Italienii de la Generali au anunţat deja că vor ocupa trei etaje (4.000 mp) începând cu luna mai, lăsând imobilul Bucharest Corporate Center din zona Victoriei cu un grad de neocupare de circa 34%, iar Lafarge se va muta aici din a doua parte a anului, lăsând gol sediul din Aleea Modrogan.  

Recent, şi compania de servicii petroliere Tenaris a decis să îşi consolideze activitatea din cele trei birouri pe care le ocupă în Bucureşti pe un singur etaj din Charles de Gaulle Plaza. Luna aceasta compania se va muta la etajul 15 al turnului, unde va ocupa o suprafaţă de circa 1.000 mp.

“Mutarea Tenaris în cel de-al 15-lea etaj din CDG Plaza are loc în urma extinderii activităţilor sale desfăşurate din biroul Bucureşti şi, implicit, a creşterii numărului de angajaţi. Rata de neocupare în Central Business District s-a redus deja semnificativ comparativ cu 2012 şi va continua să scadă, potrivit aşteptărilor noastre”, potrivit lui Horia Moldovan, director asociat al diviziei de birouri din cadrul The Advisers/Knight Frank.

În perioada următoare, la această listă se va adăuga un nou chiriaş, potrivit unor surse din piaţă. Accession Fund a achiziţionat Charles de Gaulle Plaza în vara anului 2006 de la cei doi proprietari Avrig 35 şi CA Immo pentru suma de 80 mil. euro, cea mai mare tranzacţie imobiliară la acel moment.

Citiţi şi Imobilele "fantomă" ale Bucureştiului: Topul celor mai goale clădiri de birouri