Efectul inteligenţei artificiale. TikTok reduce sute de locuri de muncă
Două surse apropiate de situație au declarat anterior pentru Reuters că au fost desființate mai mult de 700 de locuri de muncă în Malaezia.
TikTok, deținută de grupul chinez ByteDance, a precizat ulterior că mai puțin de 500 de angajați din țară au fost afectați de concedieri.
Angajații, majoritatea fiind implicați în operațiunile de moderare a conținutului companiei, au fost anunțați miercuri seara prin e-mail despre concedierea lor, conform surselor care au solicitat anonimatul, deoarece nu erau autorizați să discute cu mass-media.
În răspunsul oferit la întrebările Reuters, TikTok a confirmat disponibilizările și a menționat că se așteaptă ca sute de angajați să fie afectați la nivel global ca parte a unui plan mai amplu de optimizare a operațiunilor sale de moderare.
Compania utilizează o combinație de detectare automată și moderatori umani pentru a revizui conținutul postat pe platformă.
ByteDance, proprietarul TikTok, are peste 110.000 de angajați în peste 200 de orașe din întreaga lume, conform site-ului companiei. De asemenea, firma de tehnologie intenționează să facă mai multe reduceri de personal luna viitoare, în încercarea de a-și consolida anumite operațiuni regionale, conform uneia dintre surse.
”Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida şi mai mult modelul nostru global de operare pentru moderarea conţinutului”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, într-un comunicat.
Compania preconizează o investiție globală de 2 miliarde de dolari
Compania preconizează o investiție globală de 2 miliarde de dolari în încredere și siguranță în acest an și va continua să îmbunătățească eficiența, cu 80% din conținutul care încalcă regulile fiind acum eliminat prin tehnologii automatizate, a declarat purtătorul de cuvânt.
Disponibilizările au fost raportate inițial de portalul de afaceri The Malaysian Reserve, joi.
Reducerea numărului de locuri de muncă survine în contextul în care companiile globale de tehnologie se confruntă cu o presiune tot mai mare de reglementare în Malaezia, unde guvernul a cerut operatorilor de rețele sociale să obțină o licență de operare până în ianuarie, ca parte a unui efort de combatere a infracțiunilor cibernetice.
La începutul acestui an, Malaezia a raportat o creștere semnificativă a conținutului dăunător pe rețelele sociale și a îndemnat companiile, inclusiv TikTok, să-și intensifice monitorizarea pe platformele lor.