Efectul nebănuit pe care îl au aceste mirodenii asupra stomacului. Mulți nu s-ar fi așteptat

Sursă: Dreamstime

În ultimii ani, a devenit evident că sănătatea intestinală este esențială pentru organism. Menținerea unui microbiom intestinal divers înseamnă menținerea unui nivel de microbi și bacterii sănătoase în intestin, care ajută tractul digestiv, reducând riscul unor boli, întărind sistemul imunitar și îmbunătățind sănătatea cognitivă și mentală.

Câteva condimente banale, adăugate în mâncare, ar putea da un impuls sănătății intestinale, potrivit unor studii separate ale cercetătorilor de la Universitatea Penn State din SUA, potrivit Sciencealert.

Dieta, exercițiile fizice și medicamentele sunt doar câțiva din factorii care pot influența structura intestinului. Dacă microbiomul intestinal nu este hrănit corespunzător, microbii dăunători pot prolifera, în timp ce cei simbiotici vor avea sarcini precum gestionarea sistemului imunitar și distrugerea alimentelor.

Efectul ierburilor și condimentelor asupra compoziției intestinului uman

Oamenii de știință au vrut să vadă care sunt caracteristicile care influențează cele mai sănătoase comunități de bacterii intestinale și pe măsură ce studiile lor progresează, încep să înțeleagă anumite aspecte. „Cercetările au arătat că oamenii care mai mulți microbi diferiți au o sănătate mai bună și o alimentație mai bună decât cei care nu au o mare diversitate bacteriană”, explică cercetătorul în nutriție Penny M. Kris-Etherton. Alături de colegii ei de la Penn State, ea a studiat efectul ierburilor și condimentelor asupra compoziției intestinului uman.

În studiul lor, 54 de participanți adulți cu risc de boli cardiovasculare au luat parte la un experiment randomizat de hrănire controlată, timp de patru săptămâni. În timpul procesului, toată lumea a respectat același meniu general, conceput pentru a reflecta dieta americană. Unii participanți au fost rugați să adauge 0,5 grame de condimente în alimente, în timp ce altora li s-a cerut să pună 3,3 grame sau 6,6 grame de condimente.

Scorțișoară, ghimbir, chimen, turmeric, busuioc și cimbru

Amestecul de condimente a inclus scorțișoară, ghimbir, chimen, turmeric, rozmarin, oregano, busuioc și cimbru. Între timp, unui grup de control i s-a cerut să nu adauge niciunul dintre aceste condimente în mâncare. Probele de fecale, prelevate înainte și după experiment, au arătat că dietele cu mai multe condimente tind să arate o diversitate bacteriană mai mare. ”Este un lucru atât de simplu pe care oamenii îl pot face”, spune Kris-Etherton.

Mirodeniile, un probiotic natural care hrănește bacteriile sănătoase din intestinul uman

”Dieta americană nu este nici pe departe una ideală, așa că toată lumea ar putea beneficia prin adăugarea unor condimente. Este, de asemenea, o modalitate de a reduce sarea și de aromatizare a alimentelor într-un mod care le face să fie gustoase și delicioase!”,crede ea. Noile descoperiri susțin cercetări recente care sugerează că ierburile și mirodeniile sunt un prebiotic , care hrănește bacteriile sănătoase din intestinul uman. Participanți care au inclus condimente în alimente au arătat, de asemenea, un număr mai mic de molecule proinflamatorii în intestin, indicând un posibil efect anti-inflamator.