Mubarak a părăsit spitalul militar Maadi îndreptându-se spre locuința sa din Heliopolis.
La începutul lunii, Hosni Mubarak a fost achitat de Curtea de Casație, instanța supremă a Egiptului, care l-a găsit nevinovat de implicare în uciderea a 239 dintre protestatarii care au luat parte la manifestațiile din 2011, soldate cu îndepărtarea sa de la putere.
În primă instanță, fostul președinte egiptean fusese condamnat, în iunie 2012, la închisoare pe viață pentru "complicitate" la uciderea a 239 de manifestanți în timpul protestelor din 2011. Curtea de Casație a cerut apoi rejudecarea cazului în cadrul unui nou proces.
Un tribunal din Cairo l-a exonerat, în noiembrie 2014, pe fostul preşedinte Hosni Mubarak de acuzaţia de complicitate la uciderea a sute de manifestanţi în timpul revoltei din 2011 care a dus la înlăturarea sa după 30 de ani la putere, relatează AFP şi Reuters.
De asemenea, tribunalul l-a achitat pe Mubarak, atunci în vârstă de 86 de ani, de acuzaţiile de corupţie, într-un dosar în care era suspectat că a vândut gaze naturale Israelului sub preţul pieţei.
Şapte înalţi responsabili de securitate, printre care şi fostul ministru de interne al fostului preşedinte, au fost achitaţi de acuzaţii procesul care a stabilit rolul lor în uciderea protestatarilor în timpul revoltei din 2011.
Fostul ministru de interne Habib al-Adly şi alţi şase responsabili de securitate au fost achitaţi de judecătorul Mahmoud Kamel al-Rashidi, care i-a declarat 'nevinovaţi'.
Peste 800 de persoane au fost ucise în timpul revoltei populare care a provocat căderea regimului Mubarak după 30 de ani la putere.
AGERPRES