Locuitorii oraşelor Cairo şi Alexandria au din nou acces la Internet, însă se pare că site-uri precum Facebook sau Twitter nu funcţionează. 
Publicaţia Wall Street Journal scrie că autorităţile egiptene au permis accesul la Internet  pentru a restabili ordinea în ţară, iar armata egipteană îi sfătuieşte pe manifestanţi să meargă acasă.
Accesul la Internet în Egipt o fost blocat, joi, 28 ianuarie cu câteva ore înaintea manifestaţiilor de protest împotriva regimului preşedintelui Hosni Mubarak. Vineri, niciunul dintre cei patru furnizori principali de internet din Cairo: Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt şi Etisalat Misr nu funcţiona.
De asemenea Vodafone, unul dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă din Egipt, cu peste 25 de milioane de abonaţi, a suspendat serviciul de telefonie mobilă. Autorităţile de la Cairo au anunţat că "vor clarifica situaţia la momentul potrivit".
Un purtător de cuvânt al preşedintelui Mubarak a explicat că Ministerul de Interne a luat aceste “măsuri decisive” împotriva protestelor, care au fost organizate, în special prin intermediul internetului.
Mubarak nu va mai candida
Anunţul că Mubarak renunţă din toamnă la putere a fost făcut aseară chiar de liderul de la Cairo, într-un discurs televizat: "Cu toate sinceritatea, spun că nu intenţionez să candidez la următoarele alegeri. Voi avea acum grijă să duc până la capăt munca mea în folosul ţării".
Promisiunile liderului de la Cairo, Hosni Mubarak, nu i-a înduplecat însă pe mulți dintre egipteni. Ei au respins decizia preşedintelui și au rămas în continuare în stradă.