"Vă asigur că dorim să ne continuăm drumul spre democraţie", a declarat Fahmy, fost ambasador în SUA.

Potrivit lui Nabil Fahmy, egiptenii "nu tolerează ca ţara lor să rămână pe termen lung în această situaţie de "stare de urgenţă”, precum este cea de acum.

După cum asigură ministrul interimar de externe, susţinători ai Fraţilor Musulmani, formaţiunea preşedintelui înlăturat Mohamed Morsi, ar putea participa la un dialog pe marginea viitorului politic al Egiptului, "imediat ce calmul şi ordinea vor fi reinstaurate". "Cei care nu au subminat legea pot să participe la procesul politic", a spus Fahmy.

Totodată, Fahmy a lansat critici la adresa europenilor care au acuzat forţele guvernamentale egiptene de represalii la adresa manifestanţilor pro-Morsi, represalii care au provocat decesul a sute de persoane. "Sunt decepţionat să văd că violenţa comisă de cealaltă parte nu este luată în calcul şi nu este condamnată de Occident", a declarat ministrul interimar al afacerilor externe.

De asemenea, Fahmy a declarat că nu doreşte o intervenţie directă în conflict din partea SUA sau a europenilor. ‘Aceasta este o problemă egipteană, care trebuie rezolvată de noi, egiptenii’, a subliniat Nabil Fahmy pentru Der Spiegel.

Nu în ultimul rând, Fahmy şi-a exprimat încrederea în armată: "Sunt convins că ofiţerii nu sunt fixaţi (pentru totdeauna) la putere", a spus interlocutorul publicaţiei germane.
Sursa: Agerpres