Jurnalista Ekaterina Dunţova nu este lăsată să candideze împotriva lui Putin

Vladimir Putin ar putea avea 29 de contracandidați la alegerile prezidențiale. Sâmbătă, Comisia Electorală din Rusia a respins candidatura pentru funcția de președinte a jurnalistei Ekaterina Dunţova.

Aceasta are vârsta de 40 de ani, e fostă aleasă municipală și susținătoare a democrației. Dunţova este și o susținătoare a încheierii războiului din Ucraina, conform informațiilor furnizate de Euronews.

Pentru a-și argumenta decizia, Comisia susține că au existat erori în documentele care au fost aduse în vederea înregistrării candidaturii Ekaterinei Dunţova, potrivit presei din Rusia.

Preşedinta Comisiei, Ela Pamfilova, a anunţat un consens deplin în privința respingerii candidaturii Ekaterinei Dunţova pentru preşedinţia Rusiei.

Vladimir Putin, care a ocupat poziţia de lider din 1999, se pregăteşte să obţină un nou mandat de şase ani.

„Sunteţi o femeie tânără, aveţi viaţa în faţă”, i-a transmis preşedinta Comisiei, candidatei.

Ela Pamfilova a anunţat că 29 de persoane au depus dosare prin candidează la cea mai înaltă funcţie în stat.

În ultimii ani, guvernul rus a eliminat orice formă de opoziție în cadrul mandatelor alese și în arena politică, într-un proces care s-a intensificat după invazia Ucrainei în februarie 2022, orchestrată de Vladimir Putin.

Chiar dacă procesul electoral în Rusia este puternic afectat de manipulare, iar vocea opoziției politice a fost reprimată de-a lungul decadelor, acest lucru nu înseamnă că alegerile sunt complet lipsite de relevanță.

Este adevărat că realegerea lui Putin pare aproape sigură, dar pentru a obține cu adevărat un mandat politic legitim și convingător, el trebuie să câștige sprijinul populației într-un mod transparent și autentic.

Ekaterina Dunțova
Ekaterina Dunțova (SURSA FOTO: Facebook, Екатерина Дунцова )

Cine este Ekaterina Dunțova

Ekaterina Dunțova, o jurnalistă renumită din Rusia, a făcut recent anunțul surprinzător că intenționează să intre în cursa prezidențială. Motivația ei profundă este dorința de a salva poporul rus, pe care o consideră o responsabilitate esențială.

În viziunea sa, Vladimir Putin nu a adus niciun beneficiu semnificativ poporului rus până în prezent.

„De ce am luat această decizie? Îmi iubesc țara, vreau ca Rusia să fie un stat prosper, democratic și pașnic. Dar, în acest moment, țara noastră se îndreaptă într-o direcție complet diferită.

Trebuie să abolim toate legile inumane și să restabilim relațiile cu lumea exterioară. Schimbați prioritățile bugetare. Cheltuiți bani pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și nu pentru tancuri noi.

Înțelegem foarte bine ce s-ar putea întâmpla. Dacă nu vom reuși [să ne adunăm] din prima încercare, vom încerca a doua oară și așa mai departe.

Am deja mai multe persoane care mi-au spus că sunt gata să ajute la stabilirea sediilor în diferite orașe… Unul dintre primii au fost oameni din Krasnoiarsk, orașul în care m-am născut, și sunt deosebit de fericită în legătură cu acest lucru”, a transmis jurnalista, pe rețelele de socializare.