Se încinge bătălia pe fotoliul lui Klaus Iohannis de la Cotroceni! Cine-i va lua locul preşedintelui după 2024?

“Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre intenţiile sale după eventuala câştigare a unui nou mandat în Fruntea Partidului Naţional Liberal.

El afirmă că orice candidat la preşedinţia PNL trebuie să ia foarte în serios faptul că poate fi candidatul PNL la preşedinţia României. “Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. (…) Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidenţiale evident că, după ce voi câştiga, voi avea capacitatea să decid”, a declarat Orban, potrivit News.ro.

“Orice candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal trebuie să ia foarte în serios că există această posibilă responsabilitate de a fi candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia României.

Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. Sigur că până la alegerile prezidenţiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale.

Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidenţiale evident că, după ce voi câştiga, voi avea capacitatea să decid împreună cu colegii mei cine este cel mai bun candidat la funcţia de preşedinte al României din Partea Partidului Naţional Liberal, cum am mai făcut-o”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban, aflat în Bistriţa, cu ocazia congresului pentru alegerile PNL din Bistriţa-Năsăud.

Actualul preşedinte PNL a fost întrebat de jurnalişti dacă îşi menţine poziţia privind renunţarea la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în care în care pierde alegerile în faţa lui Florin Cîţu. Orban a răspuns afirmativ, adăugând totuşi că: “Dar obiectivul meu este să obţin un nou mandat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal”.

Ce intenţii are Florin Cîţu privind preşedinţia României?

Joi, şi premierul Florin Cîţu a primit aceeaşi întrebare, fiind invitat la Televiziunea Română. El a preferat să ofere un răspuns mai evaziv.

“Pas cu pas, haideți să le luăm pas cu pas. Am obiective, vreau să le ating, vreau să fac performanță foarte bună acolo unde sunt și apoi mă gândesc la următorul pas”, a declarat Florin Cîţu, joi seara, la TVR.

Reamintim faptul că “Pas cu pas” este titlul unei cărţi scrise de preşedintele Klaus Iohannis şi lansate în campania din 2014 pentru primul său mandat la Palatul Cotroceni.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi