Valoarea cumulată a contractelor încheiate cu Societatea Electrica Furnizare S.A. de către Nuclearelectrica, în calitate de vânzător, de la începutul anului 2020, depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă a companiei.
Nuclearelectrica (SNN) a încheiat un contract de vânzare a energiei către Electrica Furnizare, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, cu o valoare de 117,5 milioane de lei, potrivit unui raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.
„Valoarea cumulată a contractelor încheiate cu Societatea Electrica Furnizare S.A. de către SNN în calitate de vânzător de la începutul anului 2020 depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă a companiei, la nivelul situaţiilor financiare anuale aferente anului 2019, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, SNN are obligaţia de a raporta inclusiv valoarea cumulată a acestor tranzacţii”, potrivit producătorului de energie.
Unicul producător de energie nucleară din România
Plata se va efectua în termen de 10 zile lucrătoare de la data emiterii acesteia. Factura se emite nu mai târziu de cinci zile lucrătoare după încheierea fiecărei luni contractuale.
Nuclearelectrica este deţinută de statul român în proporţie de 82,5%, restul acţiunilor fiind tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.
Domeniul de activitate al Nuclearelectrica este producerea de energie electrică, termică și de combustibil nuclear. Nuclearelectrica este unicul producător de energie nucleară din România.
SNN deține de asemenea 100% din acțiunie companiei de proiect Energonuclear, înființată pentru realizarea proiectului Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă.
Proiect inițial cu 5 reactoare
Centrala nucleară de la Cernavodă a fost proiectată cu un profil inițial de cinci reactoare cu tehnologie canadiană, de tip CANDU, cu puteri instalate de circa 700 MW fiecare.
Până în prezent au fost puse în funcțiune 2 unitati. Unitatea 1, intrată în operare comercială în 1996 și Unitatea 2, intrată în operare comercială în 2007, asigură împreună aproximativ 18% din necesarul de energie al țării.
Iar fabrica de combustibil nuclear Pitești FCN produce fascicule de combustibil nuclear de tip CANDU 6, necesar funcționării și producerii de energie electrică în Unitățile 1 și 2 de la Cernavodă, și în perspectivă prin dublarea capacității de producție, va asigura combustibil nuclear și pentru unitățile 3 și 4.