Compania ceha CEZ a.s. urmeaza sa plateasca, in plus fata de pretul de cumparare platit deja pentru Electrica Oltenia, suma de 15,458 milioane euro, ca urmare a aplicarii mecanismului de ajustare a pretului. Astfel, pretul total incasat de S.C. Electrica S.A. pentru pachetul vandut la Electrica Oltenia va creste la 62,83 milioane euro.

Conform contractului de privatizare, pretul de cumparare pentru pachetul de actiuni achizitionat de la S.C. Electrica S.A., reprezentand 24,62% din capitalul social al societatii este de 47,372 milioane euro, iar pentru subscrierea aferenta majorarii de capital social, este de 103,627 milioane euro, astfel incat investitorul sa detina 51% din capitalul social majorat.

De asemenea in contractul de privatizare a fost prevazut un mecanism de ajustare a pretului de cumparare, care sa reflecte evolutia situatiei financiare a societatii la data finalizarii fata de data de referinta la care investitorul si-a pregatit oferta.

Transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor, vandute si subscrise de CEZ a.s. la S.C. F.D.F.E.E. Electrica Oltenia S.A. a avut loc in data de 30 septembrie 2005.

Sursa: Capital, 02 februarie 2006