Electroargeș, o companie de tradiție pregătită pentru viitor (P)

Puține companii au reușit să rămână de aproape jumătate de deceniu în topul industriei românești. Electroargeș este unul dintre exemplele de succes: și-a dezvoltat un model de business competitiv, iar asta a reușit-o prin diversificarea producției. Astfel, compania a reușit să-și păstreze și să-și consolideze reputația.

Producător tradițional de aparate electrocasnice și unelte portabile. Așa ar putea fi caracterizată, pe scurt, Electroargeș, companie înființată încă din anul 1971. Din 1991, devine societate pe acțiuni și, în următorii ani, reușește nu doar să reziste noilor provocărilor ale pieței, ci și să facă performanță.

În prezent, compania, care și-a păstrat capitalul privat 100% românesc, este furnizor de repere, subansamble și produse pentru numeroase companii, atât din România, cât și din străinatate. Astfel, Electroargeș livrează o gamă variată de aparate electrocasnice, aparate electrice profesionale, piese de schimb, piese injectate din mase plastice, piese din aluminiu turnate sub presiune etc. Acestea ajung pe piața internă, dar și în țări precum Germania, Italia, Franţa, Spania, Polonia, Moldova, Ungaria,  Bulgaria, Grecia, Slovacia sau Libia.

Electroargeș, dotări de ultimă generație

Calitatea se menține doar cu investiții continue și cu profesioniști dedicați. Aceasta este lecția pe care Electroargeș a știut-o încă de la început. Astfel, pe lângă resursa umană de înaltă calificare, compania se poate lăuda cu unele dintre cele mai moderne procese de fabricație. Aceste două atuuri îi permit să realizeze o gamă variată de produse, oferind clienților garanția unor servicii de top. Electroargeș deține mijloacele și dotările necesare proiectării produselor din gama proprie de fabricație, dar și proiectării și execuției matrițelor, sculelor și dispozitivelor necesare în procesul de fabricație pentru o plajă largă de alte produse. De asemenea, compania are spații și dotări tehnologice pentru execuția de repere/subsansamble ale motoarelor electrice, repere prelucrate mecanic, repere din aluminiu turnate sub presiune, repere injectate din mase plastice, repere vopsite sau acoperite electrochimic și pentru asamblarea produselor electrocasnice. Toate produsele și materialele sunt testate în laboratoarele proprii, dotate cu tehnologie performantă.

Ce produce Electroargeș

Aspiratoare de praf și lichide (de larg consum și profesionale), cu o capacitate a rezervorului cuprinsă între 8 litri și 45 de litri, cu puterea maximă de 1.000-1.300W

Ventilatoare de geam, de perete, cu jaluzele și de masă, cu puterea nominala de 20W și un debit cuprins între 1.5 mc și 8 mc/minut

Uscătoare de mâini cu puterea nominala de 800-2.400W și cu un debit de aer cald de 0.6 mc-5 mc/minut

Uscătoare de păr cu două trepte, cu puterea nominală cuprinsă între 350W și 800W

Aparate electrocasnice pentru bucatarie

– mixer electric putere nominală de 150W

– râșniță de cafea putere nominală de 140W

Produse pentru microferme

– pompă de apă cu sorb – putere nominala 670W, debit nominal de 35 de litri/minut

– moară agricola pentru cereale – putere nominala 800W, Cap. macinare 60Kg/ora

– incubator de ouă cu /fara telecomandă, putere nominală de 160W, regulator de                                     temperatură, cap. de incubare între 35 și 56 de ouă, mecanism de întoarcere. 

Aparate de încălzit

– radiator static cu 3 trepte de încălzire cu puterea nominală cuprinsă între 500 și 1.500W

– radiator cu ventilator cu două trepte cu puterea nominală  între 750-1500W, debit aer                    1mc/minut

– sobă cu recuperator putere termica 4Kw, temperatură maximă pe recuperator 240°C, capacitate de încălzire 20-90mc

Diverse:

– cenușar – dispozitiv de colectare a cenușei capacitate rezervor 20 litri lungime furtun metalic 700 mm, diametru adaptor furtun 40mm

– aspiromatic – dispozitiv de ventilare a coșurilor de evacuare, diametrul exterior de fixare 125mm-200mm, diametrul turbinei 280mm/380mm

– vibratoare electrice de exterior, putere nominală 0.37-1.10W, forța vibratoare de la 50 Kgf pâna la 1200 Kgf.

– piese injectate din masă plastică – configurații complexe cu greutăți cuprinse între 0,02Kg și 2,00Kg

– piese turnate din zamac și aliaje de aluminiu – configurații complexe cu greutăți cuprinse între 0,05Kg și 9,00Kg, grosimea pereților între 0,8 mm și 10 mm.

– furtun din masă plastică tip aspirator cu diametrul de Ø32, Ø38 si Ø50, cu lungimea solicitată de client.