La inceputul acestei luni, Whirlpool a lansat in Romania gama de plite Origami, constand intr-o serie de elemente modulare de diferite dimensiuni, ce permit utilizatorilor sa adapteze aceste produse la nevoile lor, in functie de stilul de gatit si de marimea bucatariei. Disponibile in latimi de 30 de centimetri (in variantele gaz, vitroceramic sau tip Barbecue), 60 de centimetri (variantele inox sau cristal) si 75 de centimetri (cu patru sau cinci arzatoare), aceste plite ofera o mare varietate de optiuni in materie de design si caracteristici tehnice.


Ca etimologie, origami provine din limba japoneza: “ori” inseamna a indoi, iar “kami”, hartie. Pe scurt, origami reprezinta arta impaturirii hartiei, fara a recurge la foarfece, lipici sau la alte artificii. Totul se reduce la abilitatea de a exprima caracteristicile esentiale ale obiectelor, urmarindu-se simplificarea formelor pana la ultima si cea mai pura linie.

Acesta este si motivul pentru care Whirlpool a ales sa denumeasca noua gama de plite Origami. Simplitatea, formele esentiale, fluide, plane sunt principalele caracteristici ale acestora, alaturi de modularitate si versatilitate, ceea ce marcheaza o noua abordare pe piata de electrocasnice.
Principalul element de inovatie tehnologica il reprezinta modelul cu patru inele de ardere, proiectat special pentru a extinde spectrul experimentelor culinare, de la retetele obisnuite pana la gatitul specific bucatariei orientale. Astfel, acest arzator poate genera o putere de 3.700 W, iar datorita diametrului de 13,5 centimetri – fata de clasicul 9 centimetri – permite o mai buna distributie a caldurii.


Gratarele plitelor Origami includ, la randul lor, serie de elemente noi. Acestea aduc in atentia pietei autohtone de profil un material asemanator ca aspect cu fonta, dar cu o greutate mult mai redusa. De asemenea, modelele individuale ofera o suprafata de sustinere cu 20% mai mare in comparatie cu cele precedente.

Realizate din materiale de calitate superioara – inox, cristal, fonta, otel Iron Tech si roca vulcanica -, plitele Origami sunt insotite de un set complet de accesorii, create special pentru aceasta gama: piatra naturala pentru gatit, tava – grill, toaster si blat de lemn.

O noua versiune a primului aspirator automat

De curand, pe piata locala a fost lansata o noua versiune a primului aspirator automat din lume, creat de Electrolux: Trilobite 2.0. Compania a adus peste 200 de imbunatatiri produsului original. De exemplu, Trilobite 2.0 poate fi programat sa inceapa sa aspire la o anumita ora dintr-o anumita zi. De asemenea, noua versiune a aspiratorului robot este echipata cu senzori care detecteaza scarile: cand aparatul intalneste o schimbare in nivelul podelei, isi schimba automat directia si continua sa aspire, motiv pentru care nu mai este nevoie de benzi magnetice fixate sub praguri, decat daca se doreste blocarea accesului in anumite camere.
Ecranul indica timpul de functionare a aparatului pana cand acesta va necesita o noua incarcare. Trilobite 2.0 “simte” obstacolele – de exemplu, picioarele scaunelor sau alte piese de mobilier – cu ajutorul ultrasunetelor si isi ajusteaza timpul de curatenie in functie de acestea. Atunci cand i se termina bateria, se indreapta automat spre statia de incarcare, dupa care continua sa aspire. Odata ce curatenia este terminata, aparatul se intoarce la statia de alimentare si trece in starea de pauza.

Un design de lux pentru o marca premium

Peste 4.900 de cristale Swarovski, importate direct din Austria, sunt incorporate pe manerele, home bar-ul si logo-ul usilor franceze ale frigiderului lansat deocamdata, doar in Coreea, de LG Electronics. Este un model special, destinat consumatorilor aflati in cautarea unor produse premium si a unui design de lux.
Frigiderul LG cu usi franceze are o latime de 900 mm – ceea ce inseamna cel mai larg spatiu prevazut de un frigider – si un congelator usor de accesat, plasat la baza aparatului. Dincolo de spectaculosul aspect exterior, noul model foloseste o tehnologie avansata, cum ar fi compresorul linear, care diminueaza zgomotele si vibratiile, economisind, in acelasi timp, energie. Frigiderul este prevazut cu particule antibacteriene intre usi si pe rafturi, asigurand o aerisire puternica, precum si cu ioni de argint pentru a proteja alimentele impotriva bacteriilor si ciupercilor.
Frigiderul cu trei usi Swarovski, editie limitata, se inscrie in tendintele urmate de designul produselor electrocasnice LG, compania lansand deja modelul de aparat de aer conditionat Artcool, decorat cu piese de arta realizate de pictori celebri, precum Van Gogh si Matisse. Acest nou produs ce urmeaza sa fie lansat si in alte tari pozitioneaza inca o data LG drept o marca premium pe piata electrocasnicelor.










Gama Origami include opt plite, de 30, 60 si 75 de cm, cu preturi cuprinse intre 500 si 1.300 RON, cu TVA, in functie de configuratia aleasa













Piatra naturala de gatit ofera un mod inedit de preparare a carnii si legumelor: gustos si dietetic, fara ulei sau alte grasimi, mentinand in acelasi timp proprietatile initiale ale ingredientelor












Editia de lux a frigiderului cu trei usi Swarovski este limitata. Acest model special poate fi achizitionat la un pret aproximativ de 3.940 USD












Accesoriile Origami sunt complementare gamei de plite si pot fi achizitionate separat sau in set complet. Pretul de vanzare al unui astfel de set este 290 RON, cu TVA












Noul aspirator robot Trilobite 2.0 de la Electrolux are culoare verde argintiu-metalic
si este comercializat la pretul de 4.999 RON