Prima parte a vieții Elenei Ceaușescu

La data de 7 ianuarie 1916, în satul Petrești din județul Dâmbovița, venea pe lume Lenuța Petrescu, Elena Ceaușescu de mai târziu.

Nae și Alexandrina Petrescu, părinții săi, erau țărani care se ocupau cu munca câmpului. Ei desfășurau și activități de negoț (motiv pentru care fiica lor a primit porecla „Lenuța lui Briceag”).

Lenuța a avut un singur frate mai mare. Acesta se numea Gheorghe (Gogu) Petrescu.

Gogu Petrescu s-a mutat în București, unde s-a căsătorit cu Adela. Ea l-a convertit la ideile marxism-leninism și a devenit una dintre cele mai apropiate prietene ale Elenei Ceaușescu.

Cuplul Gogu și Adela Petrescu a avut trei copii, care au devenit nepoții preferați ai Elenei Ceaușescu.

Lenuța Petrescu, influența malefică din viața lui Nicolae Ceaușescu

Elena Ceaușescu a intrat în conștiința publică drept una dintre cele mai controversate personalități din istoria recentă a țării noastre.

Considerată o influență malefică asupra soțului său, Nicolae Ceaușescu, ea a devenit simbolul oportunismului prin ascensiunea ei de la o simplă textilistă cu patru clase la statutul de „academician”.

Contribuția și influența sa au jucat un rol semnificativ în modelarea evenimentelor din țară.

Elena Ceaușescu este recunoscută ca o figură cheie a regimului comunist din România, considerată a fi eminența cenușie care a exercitat o influență negativă asupra lui Nicolae Ceaușescu în numeroasele sale decizii.

În ciuda pregătirii sale „științifice”, Elena a devenit faimoasă și pentru relațiile romantice, unele dintre ele fiind mai puțin cunoscute sau mai controversate.

Poveste de amor cu medicul Abraham Schechter

În 1939, în timpul detenției viitorului dictator, Elena a avut o relație cu un soldat german, profitând de absența soțului.

Totuși, relația cea mai îndelungată și mai „profundă” a fost cu doctorul Abraham Schechter. El a îndeplinit rolul de medic personal al familiei Ceaușescu timp de 17 ani.

„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, a povestit colonel Dumitru Burlan, pentru Adevărul.

Dumitru Burlan a fost anterior angajat în serviciul de Gardă al Direcției a 5-a a Securității, așa cum aflăm din cartea sa, intitulată „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceaușescu se destăinuie”.

În aceste circumstanțe, conform așteptărilor, medicul a atras atenția Securității, mai ales după ce Nicolae Ceaușescu a ajuns în primele rânduri ale Partidului Comunist.

Abraham Schechter a decedat în circumstanțe suspecte în 1973. Explicația oficială indică faptul că s-ar fi aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgență Floreasca. Cu toate acestea, există suspiciuni că medicul ar fi fost aruncat pe geam de către indivizi necunoscuți.

Zvonuri despre o idilă cu Victor Atanasie Stănculescu

Elena ar fi avut o poveste de iubire interzisă și alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu, unul dintre apropiații de mare încredere ai lui Nicolae Ceaușescu. Cu toate acestea, Stănculescu a respins categoric orice speculație despre o relație amoroasă cu soția dictatorului.

Aghiotanții care făceau parte din cercul intim al cuplului prezidențial susțin că generalul Stănculescu îi prezenta personal Elenei planurile de cercetare științifică . Acest lucru se întâmpla în mod frecvent, adesea într-un mod foarte detaliat și întotdeauna în conversații private.