Elena Udrea, fostul ministru al Turismului și una dintre cele mai controversate figuri politice din România, a reacționat public după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât să o mențină în detenție.
Într-o postare amplă pe Facebook, Udrea a acuzat sistemul judiciar de influențe politice, afirmând că este victima unui „stat paralel” ce controlează justiția. Mesajul său, plin de critici și acuzații, a readus în atenția publicului tensiunile dintre deciziile instanțelor, Constituție și interesele politice.
Elena Udrea: „Dacă erau alegeri, altul era verdictul!”
Într-o postare pe Facebook, Elena Udrea a sugerat că decizia ar fi fost diferită dacă s-ar fi aflat în apropierea unor alegeri prezidențiale.
„După 8 luni de amânări!!!! Înalta Curte a decis ieri, cu 3 voturi pentru rămânerea mea în penitenciar si cu 2 voturi împotriva, că trebuie totuși să rămân în pușcărie, în ciuda tuturor probelor noi pe care le-am prezentat!
Cu siguranță alta ar fi fost soluția dacă am fi avut alegerile prezidențiale pe 8 Decembrie!
Sunt deținută politic!!!”, a scris ea, acuzând statul paralel de influențe în sistemul de justiție.
Elena Udrea a susținut că justiția din România este influențată de așa-numitul „stat paralel”, subliniind că lipsa independenței sistemului afectează profund societatea.
În plus, Udrea a exprimat frustrarea legată de faptul că, în calitate de mamă, este separată de fetița sa de peste doi ani și jumătate, fără să fi beneficiat de vreo zi de permisie.
„Statul paralel continuă să aibă influență in Justiție! Dacă Justiție nu e, nimic nu e!
Așa că, ce mai contează că eu ca mamă sunt ținută departe de fetița mea de mai bine de 2 ani si jumătate (fără nicio zi de permisie)”, a mai scris ea în mesaj.
Udrea și-a reafirmat poziția conform căreia este o deținută politică și a criticat dur lipsa de independență a sistemului judiciar.
Critici dure la adresa sistemului juridic și politicienilor
Elena Udrea a subliniat că instanța a ignorat complet voința populară, afirmând:
„Și asta se vede azi, când 9 judecători “au calcat” in picioare voința a peste 9 milioane de români!”, a spus Udrea.
Ea a adăugat că întreaga situație este o dovadă a influenței pe care statul paralel o are asupra deciziilor din justiție
Totodată, Elena Udrea a criticat dur pe cei care, în prezent, susțin respectarea deciziilor CCR privind anularea alegerilor prezidențiale, acuzându-i de ipocrizie.
Ea a afirmat că aceștia au rămas tăcuți și pasivi în 2022, când Constituția și suveranitatea României ar fi fost subminate de ceea ce a numit „clica Coldistă-Kovesistă-Sorosiștă” de la București.
„Toți cei care azi cer respectarea deciziilor CCR de anulare a alegerilor Prezidențiale, au tăcut ca slugile laşe, când în 2022 Constitutia si Suveranitatea României au fost făcute praf, de clica Coldistă- Kovesistă- Sorosiștă de la București!”, a menționat Udrea.
CCR și CJUE: o controversă politică în context juridic
În postare, Udrea a readus în discuție deciziile controversate legate de Constituția României și de Curtea Constituțională. Ea a menționat că în cazul său, deciziile CCR nu au fost aplicate, ceea ce a dus la condamnarea sa în dosarul „Gala Bute”.
„Când CJUE a spus ca o decizie a CCR nu trebuie aplicată de instanța de judecată, doar ca dosarul meu “Gala Bute” să nu se rejudece și eu sa fiu băgată ilegal in pușcărie, niciunul dintre “ liderii” de azi nu au scos o vorba!
Pentru ei, Constitutia României contează doar cand e vorba să își păstreze funcțiile si avantajele”, a afirmat Udrea.
Ea a acuzat clasa politică de ipocrizie, susținând că respectarea Constituției este invocată de politicieni doar pentru a-și apăra propriile interese.
Atac la CNA și Realitatea TV
Udrea a încheiat postarea criticând un atac la libertatea de exprimare, despre care spune că a vizat trustul Realitatea. Ea l-a menționat pe Valentin Jucan, despre care susține că, în trecut, l-a sprijinit, dar care acum ar fi trecut „de partea Cenzurii”.
„PS: Am văzut atacul fără precedent la libertatea de exprimare, și la libertatea presei împotriva trustului Realitatea Tv.
Domnul Jucan, pe care l-am susținut decisiv si necondiționat atât la MDRT și CNA, atât ca tânăr școlit și de viitor la recomandarea unui coleg de partid, mă dezamăgește profund pentru ca a trecut de partea Cenzurii!!!”, a scris Udrea.
De asemenea, ea a adus în discuție avertismente venite din partea unui serviciu de informații referitoare la Jucan, care acum i se par plauzibile.
„Mă gândesc acum dacă avertizările venite de la un Serviciu de Informații despre Jucan care mă vulnerabiliza, pe care le-am luat in considerare fară să fiu însă convinsă de conținutul lor, astăzi par a fi totuși reale!”, a concluzionat ea.
Postarea Elenei Udrea a stârnit reacții diverse în mediul online, polarizând opinia publică și ridicând semne de întrebare asupra influenței politice în justiție.