Elena Udrea a oferit recent un interviu în închisoare pentru jurnalista Anca Alexandrescu. Acum, fostul ministru a venit cu noi precizări vizavi de declarațiile pe care le-a făcut în interviu. Iată despre ce este vorba.
Că urmare a dezbaterilor generate de interviul pe care Elena Udrea l-a acordat Ancăi Alexandrescu, fostul ministru a revenit cu câteva precizări, joi, 23 februarie, pe pagina sa de Facebook.
Udrea condamnă acțiunile „statului paralel”
„De ce am considerat că trebuie făcut lucrul acesta? Din varii motive, cum ar fi: Anumite persoane sunt limitate de propriile frustrări față de mine și nu reușesc să vădă pădurea din cauza copacilor. Altele au o capacitate de înțelegere limitată.
Analizele și previzionarile dumnealor au rămas ancorate doar în trecut, fără a putea aduce argumente pertinente referitoare la situația prezența sau viitoare”, a explicat Elena Udrea.
„Aceste două categorii de oameni vorbesc la nesfârșit (fiind într-o vădită eroare) despre cine a inventat „statul paralel”, despre Băsescu, Udrea, s.a.m.d., aspecte pe care eu însămi le-am adus în atenția publicului în luna ianuarie, a anului 2015”, a punctat Udrea.
„De atunci mulți alții au făcut dezvăluiri. S-au dezbătut și s-au despicat o grămadă de fire în patru, până când ne-am plictisit cu toții de subiect, acesta picand în derizoriu. Interviul meu nu este despre trecut, este despre prezent și viitor. Relevanță lui constă în afirmațiile subsemnatei vis-à-vis de existența în continuarea a „statului paralel” și a exponenților lui principali:
1) Coldea, că șef al „grupului de la Cluj”
2) Kovesi, că reprezentanta a grupării progresiste antiromanesti pe care o conduce de la Bruxelles, grupare care atacă suveranitatea României și încearcă slăbirea/îngenuncherea Statului Național, prin tot felul de „manevre”, cum ar fi desființarea Constituției și nerespectarea deciziilor CCR”, se arată în postarea Elenei Udrea.
De ce România nu a intrat în Schengen
„Pe de altă parte, în interviu am încercat să expun pe cât de mult posibil acest plan al lui Kovesi și al grupării sale, modul în care aceștia încearcă să subordoneze justiția românească cu „mâna” CJUE și a funcționarilor europeni.
Primul pas a fost încălcarea deciziei CCR în cazul meu, în „Gala Bute”, urmat de abrogarea răspunderii magistraților pentru nerespectarea deciziilor Curții Constituționale.
Printr-o manipulare perfidă se încearcă acreditarea ideii că doar respectând cu strictețe și slugărnicie „directivele” venite pe axa Bruxelles și schimbând cât mai repede legile justiției ni se va ridică MCV-ul și, posibil, vom intră în Spațiul Schengen.
Lucrurile acestea încă nu s-au întâmplat. România nu a intrat în Schengen, MCV-ul nu a fost ridicat deși Comisia Europeană a recomandat Consiliului și Parlamentului European ridicarea lui. Ba, mai mult, el este caduc încă din 2010. Și, uitați dragii mei, cum Kovesi și-a atins și de dată această obiectivul”, relevă fostul ministru.
Riscul ca statul paralele să se întoarcă este destul de mare
În continuare, Elena Udrea a spus că a urmat apoi circulară dată de Scutea, Procurorul General al României, prin care cerea subalternilor să se opună aplicării unei hotărâri a CCR. Analizând taberele care se pregătesc pentru confruntările electorale din 2024, cred că riscul că „statul paralel” să revină la putere în România este mare.
„Acum nu prea văd cine i se poate opune cu atât mai mult cu cât contextul geopolitic actual ne este defavorabil. Războiul din Ucraina răspândește și accentuează influență progresistilor sorosisti în zona. Permiteți-mi să închei cu o glumă: Dacă Macovei ar fi ajuns președintele țării, România avea azi în fruntea ei un lider politic mondial, nu Republica Moldova”, a încheiat Udrea.