Elena Udrea a răbufnit. Fostul ministru al Turismului se arată revoltat de decizia de evacuare a lui Traian Băsescu din vila RA-APPS. Udrea a precizat și motivele pentru care statul nu ar trebui să comită o astfel de greșeală.
Elena Udrea este revoltată de decizia de evacuare a lui Traian Băsescu din vila RA-APPS. Fostul ministru susține că aceasta este o problemă a statului român, în contextul în care Traian Băsescu este ”o instituție, instituția unui fost președinte”.
Ea a ma adăugat că dacă statul român vrea să își asume riscul de a lăsa un fost președinte fără protecție și orice fel de pază, este strict problema sa. Pe de altă parte, ea a reamintit de faptul că Băsescu este și președintele care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu.
În acest sens, fostul ministru se întreabă ce s-ar fi întâmplat în cazul în care ambulanța care l-a transportat pe fostul președinte l-ar fi dus la Moscova, în loc de Bruxelles.
Elena Udrea este revoltată
„E o problemă a statului, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetățeanul. Cetățeanul poate să meargă cu taxiul, n-a fost niciodată un politician arogant, n-a fost niciodată un politician care să-i placă să se afișeze în lux.
Poate să meargă și cu tramvaiul, și cu autobuzul. Dar Traian Băsescu este o instituție, este instituția unui fost președinte. Atât timp cât statul își permite riscul să lase un fost președinte fără pază, fără protecție, și nu orice președinte…
A fost președintele care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Ce s-ar întâmpla dacă din greșeala ambulanța care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”, a spus Elena Udrea, marți.
Menționăm faptul că reacția revoltătoare a Elenei Udrea a venit în contextul în care Traian Băsescu a fost anunțat de RA-APPS că trebuie sa părăsească în 60 de zile vila din Primăverii, primită de la stat după încheierea celui de-al doilea mandat.
Traian Băsescu, dat afară de la vila din Primăverii
Ulterior, fostul președinte a anunțat că va pleca de bună voie. Amintim că Traian Băsescu și-a pierdut toate beneficiile de fost șef de stat după decizia ÎCCJ, referitoare la colaborarea cu Securitatea.
Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, arată RA-APPS.