Elena Udrea, mesaj de Crăciun din spatele gratiilor
Elena Udrea a declarat că își dorește ca, de acest Crăciun, toți să trăiască alături de familiile lor, cu inimile pline de iubire pentru cei dragi.
„Vă doresc ca de acest Crăciun, sa trăiți in mijlocul familiilor voastre cu inimile pline de iubire pentru toți cei dragi vouă, de dragoste si recunoștință pentru Iisus Hristos!
‘Astăzi, in cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, Domnul’ ( Luca, 2:11)
Craciun Fericit !”, a scris aceasta pe Facebook.
Fostul ministru al Turismului a avut, de asemenea, un mesaj pentru cei care, potrivit ei, o țin abuziv în închisoare, în timp ce fiica ei, Eva, este lipsită de mama sa pentru al treilea an consecutiv, de sărbători.
„Celor care in continuare ma țin abuziv in închisoare, in timp ce fetița mea este pentru al 3-lea an lipsită de mamă de Sărbători, le doresc sa aiba nu ‘un Crăciun ca al lui Ceaușescu’, ci un Crăciun ca al meu!”, a conchis ea.
Magistrații au respins cererea de revizuire a condamnării de 6 ani
Amintim că magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României au respins cererea de revizuire a condamnării de 6 ani formulată de Elena Udrea, fost ministru al Turismului, în dosarul penal care o vizează.
Decizia pronunțată pe 12 decembrie 2024 a stabilit că cererea de revizuire este nefondată, iar Udrea va continua să execute pedeapsa. În plus, aceasta a fost obligată să plătească 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Această decizie a fost luată în urma apelului formulat de Udrea împotriva sentinței penale din 12 decembrie 2023, care confirma condamnarea sa în dosarul 2669/1/2023. Sentința definitivă din 2017, împreună cu condamnările ulterioare din 2021, au fost atacate în cererea de revizuire.
Totuși, unii membri ai completului de judecată au exprimat o opinie separată, susținând admiterea apelului, desființarea parțială a sentinței și admiterea în principiu a cererii de revizuire, trimițând astfel cazul spre rejudecare pe baza unor temeiuri juridice specifice. Această divergență de opinii reflectă complexitatea procesului juridic și dezbaterea privind interpretarea legislației în cazul său.
Elena Udrea a fost condamnată pentru fapte de corupție, iar procesul său a stârnit un val semnificativ de atenție publică, datorită statutului său politic și impactului asupra scenei politice din România. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în acest caz este definitivă, ceea ce înseamnă că nu mai poate fi contestată în fața altor instanțe. Mai multe puteți citi aici.