Elena Udrea susține că suferă de o boală numită arahnofobie, adică fobie de insecte, în mod deosebit de păianjeni. De asemenea, aceasta ar fi alergică și la gândaci, motiv pentru care riscă să facă șoc anafilactic dacă este mușcată de o astfel de insectă, au mai transmis avocații ei.

Diferența dintre o frică și o fobie este că o fobie reprezintă o frică intensă și irațională față de unul sau mai multe lucruri sau situații.

Administrația Penitenciarelor a transmis, potrivit Newsweek România, că fostul ministru al Turismului nu are de ce să se teamă, întrucât în penitenciarul în care se află ea se face deratizare și dezinsecție, și fiecare deținut are 4 metri pătrați de spațiu.

Un verdict în cazul Elenei Udrea era așteptat pe data de 8 iunie

Amintim că în ziua de 8 iunie era aşteptat de la Înalta Curte de Casație și Justiție un verdict final în procesul finanţării campaniei din 2009 a fostului preşedinte al României Traian Băsescu.

Procesul a durat deja 6 ani, iar Elena Udrea, fostă consilieră la Palatul Cotroceni, a fost condamnată în primă instanţă la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte, la 5 ani după gratii.

Magistraţii de la ÎCCJ nu au dat însă verdictul, care a fost amânat pentru data de 11 iulie. Instanţa de apel a rămas în pronunţare încă de la jumătatea lunii februarie 2023, iar verdictul final a fost amânat de cinci ori de atunci.

Magistrații de la ÎCCJ nu au dat încă un verdict

La ultimul termen care a avut loc la Înalta Curte, avocaţii Elenei Udrea şi Ioanei Băsescu au invocat prescrierea faptelor. Replica procurorilor DNA a venit pe loc: aceştia au cerut condamnarea celor două şi pedepse sporite.

Tot la ultimul termen, Elena Udrea a invocat sesizarea Curţii Constituţionale, care să decidă dacă articolele de lege privind confiscarea specială sunt constituţionale. Faptele din dosar s-au prescris, iar „confiscarea echivalează cu aplicarea unei pedepse”, a afirmat atunci Udrea.

În 2018, DNA a pus un sechestru un imobil de peste 550.000 de euro al Elenei Udrea, iar în decizia de condamnare pe fond a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus şi confiscarea a aproximativ 2 milioane de lei de la fostul ministru al Turismului.