"Noi am fi cerut deficit bugetar mai mare, personal ca ministru într-un minister de investiţii aş avea nevoie de mai mulţi bani pentru a termina investiţii în drumuri, în apă, canalizare, în locuinţe, investiţii importante nu numai prin faptul că ele ridică totuşi standardul de viaţă al cetăţenilor, ci mai ales prin faptul că ele creează locuri de muncă, generează dezvoltare în industrie pe orizontală", a declarat, într-o emisiune TV, Elena Udrea.
Toţi miniştrii care au portofolii de investiţii şi-ar fi dorit un deficit mai mare, în care să încapă mai mulţi bani pentru investiţii. Semnalul de alară şi atenţionare către responsabilitate a venit din partea preşedintelui Traian Băsescu, ne-a chemat la Palat, la Administraţia Prezidenţială, şi am avut această discuşie împreună cu reprezentanţii Băncii Naţionale şi a trebuit să avem exact ceea ce am spus mai înainte – costurile unei finanţări pentru un deficit mai mare de 3%, ba, dimpotrivă, la 3%, 1,2% din 3% sunt costuril de finanţare. Deci şi acesta trebuie să fie mult mai jos. Deci, trebuie să cheltuim aproape cât producem", a spus Udrea.
"Am încercat noi, dar n-am avut argumente. Nu poţi să pui ţara în pericol, pentru că ai alegeri electorale. Foarte bine,a tunci trecem în opoziţie. Dacă nu suntem în stare să guvernăm în timpurile acestea, trecem în opoziţie. Dar, este păcat de tot ce a făcut Guvernul ăsta bun pentru România. Uitaţi-vă, toată lumea apreciază situaţia economică a României. Eu mă bucur şi pentru că – n-aş vrea să trec peste subiect, că o să vorbim de altele şi o să uit – când preşedintele Traian Băsescu a plecat să ptămâna aceasta la Bruxelles şi a dat acest semnal pentru prima dată – atenţie cum se face recapitalizarea băncilor, nu lăsaţi zona non-euro fără expunere pe pieţele ţărilor noastre – parcă lumea s-a trezit atunci. Deci, e primul şef de stat care a adus în dezbatere această situaţie şi uitaţi că ieri au ieşit cei de la BERD, preşedintele Comisiei Europene, Barroso, i-a dat dreptate, iar astăzi se ia această decizie. Pentru cei care spun că România nu contează – bun, cei care probabil au tot interesul să facă lucrul acesta – uitaţi un moment în care România s-a arătat prin vocea lui Traian Băsescu respondabilă şi a şi intuit o situaţie posibilă în viitor pe care alţii nu au văzut-o", a spus ministrul.