"Eliberată de orice complex, pot să spun că femeile care fac politică sunt discriminate. Ţine de noi să fim solidare şi să schimbăm această mentalitate. Când am pornit în politică, mi s-a recomandat să mă transform în femeia-bărbat ca să fiu credibilă, dar am refuzat pentru că mi s-a părut ipocrit şi nedrept. După ani de zile în care am demonstrat că o femeie poate munci şi pe tocuri şi dacă îşi găseşte timp să meargă la coafor pot să spun că ţine de noi să schimbăm percepţii, să schimbăm mentalităţi, să fim mai multe în funcţii publice", a spus Udrea.
Aceasta a adăugat că discriminarea cu care se confruntă o femeie în politică este mai puţin în interior şi mai degrabă la nivelul societăţii, la nivelul reprezentanţilor mass-media.
"Cred că este reflexul unei societăţi încă târâte de misoginism care judecă mult mai aspru o femeie decât un bărbat, care cere mult mai multe unei femei decât unui bărbat şi care ne-a obligat să încercăm să demonstrăm permanent competenţa, loialitatea, integritatea, lucruri care pentru un bărbat sunt deja axiome. De la un bărbat nu se cere să faci proba competenţei, a integrităţii, dar la o femeie, pentru a fi luată în serios, este nevoie să le dovedeascăŢ, a mai spus Udrea.
Vicepreşedintele PDL a adăugat că femeile nu sunt solidare între ele atunci când sunt ţintele unor atacuri care ţin de condiţia specifică femeii. "Mă gândesc cu tristeţe că nu multe am reacţionat când o colegă din alt partid politic a fost expusă public într-o situaţie intimă. A fost umilită public cu un filmuleţ şi nu multe dintre noi au ieşit atunci să protesteze. Nu multe dintre noi am protestat când Monica Iacob-Ridzi, însărcinată fiind, era chinuită şi umilită de colegii politicieni. Nu multe dintre noi luăm atitudine când colege de-ale noastre sunt ironizate de bărbaţi precum Victor Ponta pentru lucruri pe care şi el le regăseşte acasă la soţia lui: genţi, pantofi, coafor", a menţionat Elena Udrea.
Ea a mai spus că fiecare femeie care ajunge într-o funcţie publică "nu trebuie să arunce scara pe care a urcat", dimpotrivă, să ajute şi o altă femeie să urce pe aceeaşi scară.
Sursa: Agerpres