Agenţii de turism din staţiunea Vatra Dornei i-au cerut, sâmbătă seară, ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, introducerea de reguli clare în clasificarea staţiunilor balneare pentru eliminarea „pirateriei” din turismul balnear, transmite Mediafax.

Elena Udrea s-a întâlnit, sâmbătă seară, la Vatra Dornei, cu agenţi economici din turism şi cu primarii din Bazinul Dornelor şi a vizitat baza de tratatament balnear din staţiune care este dotată cu echipamente de ultimă generaţie.

Vor reguli clare în turismul balnear

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, agenţii din turism din Vatra Dornei s-au plâns ministrului de pirateria din turismul balnear şi au cerut reguli clare în clasificarea staţiunilor balneare.

Flutur a spus că aceştia au arătat că este nevoie de dotări specifice şi personal calificat pentru acreditarea staţiunilor balneare şi că nu se pot face staţiuni balneare „cu o cadă şi un flacon de inhalant”.

Soluţie amânată pentru şedinţa de Guvern

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a arătat că această situaţie ar putea fi clarificată în cadrul şedinţei Guvernului de miercuri.

Elena Udrea a participat, sâmbătă, în judeţul Suceava, la semnarea contractelor de finanţare a proiectului de reconstrucţie a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a amenajării Ambulatorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, promovate prin POR, dar şi la deschiderea pârtiei de schi „Şoimul” din Gura Humorului, construită printr-un program cu finanţare europeană.

SURSA: Mediafax