Prietena Elenei Udrea, Alina Bica, cere anularea deciziei de excludere din Baroul Dolj
Alina Bica este o fostă șefă a DIICOT. Ea a fost condamnată, iar acum exprimă intenția de a reveni în fața instanțelor din România în calitate de avocat.
Amintim că ea are o relație specială cu Elena Udrea. Aceasta din urmă a fost, la rândul ei, implicată în infracțiuni.
Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare. Acum, ea a inițiat un nou proces după mai multe eșecuri anterioare. În cadrul acestui nou proces, ea a solicitat ca foștii săi colegi magistrați să revizuiască decizia de excludere din Baroul Dolj.
„Dispune anularea parţială a cererii, respectiv a capetelor 1 şi 2 de cerere. Constată că s-a achitat taxa judiciară de timbru în sumă de 50 lei, pentru capătul 3 de cerere. Dispune continuarea procedurii prealabile referitoare la capătul 3 de cerere.
Cu cerere de reexaminare în ceea ce priveşte soluţia de anulare, în 15 zile de la comunicare. Cererea de reexaminare se depune la Tribunalul Bucureşti, secţia a II-a”, anunță decizia contestată, recent, de infractoarea care era în fruntea DIICOT.
În luna decembrie a anului 2016, Alina Bica, fostul procuror-șef al DIICOT, a fost în imposibilitatea de a mai exercita avocatura. S-a întâmplat după ce Consiliul Baroului Dolj a luat o decizie în acest sens. Motivația acestei decizii a inclus pronunțarea unei condamnări la patru ani de închisoare împotriva sa.
Astfel, Bica, a primit o sentință de 4 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție. S-a întâmplat într-un dosar în care DNA o acuzase că a acordat favoruri omului de afaceri Ovidiu Tender.
Conform Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în anul 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender a solicitat sprijinul Alinei Bica pentru a obține o sentință cu suspendare în cazul dosarului RAFO. Dosarul era înregistrat la Tribunalul București.
Potrivit procurorilor DNA, Alinei Bica i se impută faptul că a cerut subordonaților săi de la DIICOT să depună eforturi pentru a obține în instanță o condamnare a lui Ovidiu Tender la o pedeapsă cu suspendare.
Ovidiu Tender era judecat în dosarul ‘RAFO’
Astfel, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era supus judecății în dosarul „RAFO”. El era gestionat de DIICOT. În plus, rechizitoriul era întocmit de către Alina Bica.
În această perioadă, omul de afaceri a pus la dispoziția lui Ionuț Florentin Mihăilescu, fost ofițer de poliție judiciară și consilier al Alinei Bica, documente referitoare la respectiva cauză penală.
Acest demers avea ca scop consultarea și obținerea opiniilor atât ale lui, cât și ale Alinei Bica, cu speranța de a obține o soluție favorabilă.
„Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia.
Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Tender Ovidiu, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr.393/P/2013, a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse”, explica DNA.