Capital: Ce efort presupune un rezultat de 10 la bac?
Un rezultat de 10 la bac înseamnă în primul rând perseverență și muncă zilnică. Trebuie să fii consecvent și să lucrezi câte puțin în fiecare zi pentru a lua o notă mare. De asemenea, consider că un rol important l-au avut profesorii mei, care m-au determinat să îmi doresc foarte mult de la mine însămi.
Capital: Ai facut meditatii? La câte obiecte?
Da, am făcut meditații la matematică și fizică. Am făcut în special pentru admiterea la facultate, căci nivelul de dificultate al acestui examen diferă de cel al examenului de Bacalaureat, iar eu am avut nevoie de mai multe explicații, lămuriri.
Capital: Ai fost nevoit să renunţi la anumite obiceiuri din viaţa de zi cu zi pentru a te pregati pentru examene?
Nu am renunțat la nimic din programul meu zilnic în ceea ce privește învățatul. Doar în luna de dinaintea bacului am învățat la română mult mai mult decât de obicei, mai ales seara, deoarece a fost nevoie de o actualizare a tuturor operelor.
Capital: Ce materie te-a pus în dificultate dintre cele de la bac?
Pot spune ca fizica a fost mai dificila pentru mine, din cauza faptului ca materia pentru bac se face in clasele a 9-a si a 10-a, iar reacomodarea cu notiunile respective in a 12-a este mai grea.
Capital: Ce faci în timpul liber?
În timpul liber prefer să ies cu prietenii, să mă plimb, să călătoresc. De asemenea îmi place foarte mult să citesc, dar programul încărcat din ultima vreme nu mi-a permis să fac asta foarte des. Aștept să se termine și admiterea la facultate să mă pot relaxa citind.
Capital: Ce planuri de viitor ai?
Îmi doresc să urmez Facultatea de Automatică și Calculatoare. Nu știu încă ce secțiune să aleg între Calculatoare și Tehnologia Informației sau Ingineria Sistemelor, însă voi lua o hotărâre după examenul propriu-zis. După vreau să lucrez în domeniul IT-ului.
Capital: Te-ai gandit să faci facultatea în străinatate? Dacă ai ales deja o facultate în strainatate, care este şi ce te-a determinat să alegi această universitate?
M-am gândit să urmez o facultate în străinătate, însă nu m-am putut decide în acest sens. Așadar, am ales o facultate din România.
Capital: Unde te vezi peste cinci ani? În România sau in strainătate?
Peste 5 ani mă văd în România, lucrând în domeniul IT-ului și de asemenea făcând un masterat de specialitate.
Capital: Ce părere ai despre sistemul de învăţământ în România?
Consider că invătămantul românesc este destul de bun, dovadă fiind faptul că absolvenții facultătilor din România sunt foarte căutați și apreciați în afară granițelor. Cu toate acestea, există și anumite părți negative, însă un echilibru există. Personal, cred că România are un sistem de învățământ mulțumitor.
Capital: Dacă ar fi să schimbi ceva în sistemul de învatamant, ce ai schimba?
Este o întrebare dificilă. Probabil aș schimba cantitatea de materie la limba și literatura română. În rest, aș pune mai mult accent pe dezvoltarea personală, căci este foarte importantă.
Capital: Care este job-ul pe care ti l-ai dori să îl ai pe viitor?
În momentul de față, am două opțiuni: fie inginer automatist, fie programator. Rămâne de văzut odată cu trecerea timpului.
Capital: Ce sfaturi le oferi viitorilor elevi de clasa a 12-a?
Sfatul meu pentru elevii de clasa a 12-a este să se pregătească din timp. Este foarte important să învețe din timpul anului, să nu lase totul pe final, pentru că nu vor face altceva decât să se streseze și să nu mai dea randament presiunii, ce, cu siguranță, va exista.
Mult succes!