Elliot Management, fondul de hedging condus de miliardarul conservator Paul Singer, a expus într-o scrisoare privată către clienți de ce lumea dezvoltată are nevoie de o creștere mai mare pentru a menține stabilitatea socială, potrivit Businessinsider.com.
„Lumea dezvoltată are nevoie de o creștere mai mare și un echilibru mai sănătos între prețurile activelor și oportunitățile și perspectivele de angajare din clasa de mijloc”, a declarat Elliott într-o scrisoare trimestrială adresată clienților.
“Dezvoltarea poate genera o perspectivă rezonabilă de a plăti facturile tot mai mari și de a reduce temperatura creșterii sociale a societății în ceea ce privește securitatea economică și inegalitatea. Creșterea este esențială pentru a stimula sentimentul comunității si consumul care sunt necesare pentru stabilitatea socială, acceptarea noțiunii de proprietate privată și marginalizarea partidelor politice și a liderilor.”, conform scrisorii.
Elliott a citat o serie de statistici privind economia Statelor Unite, spunând că doar 41% dintre persoanele abandonate în școală lucrează în prezent și că 15% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 25 și 54 de ani nu lucrează, față de 5% între 1945 și 1968.
„Aceasta a fost o urgență pentru o lungă perioadă de timp, dar nu a fost abordată ca atare”, se arată în scrisoare. Mulți factori de decizie par să simtă că imprimarea mai multor bani și menținerea ratelor dobânzilor scăzute, plus extinderea și sporirea beneficiilor de orice fel (asistență medicală, iertare de împrumut student etc.) sunt suficient de bune.
Scrisoarea face un caz pentru reforma impozitului pe profit din SUA, spunând că “lumea este întotdeauna competitivă” și “ipoteza conform căreia clienții vor plăti mai mult pentru bunurile și serviciile din SUA, deoarece acestea sunt mai bune, este de mult dispărută.”.
„Cazul reformei fiscale interne (într-adevăr, reducerea impozitelor) nu este la fel de clar, dar este totuși puternic”, a adăugat scrisoarea.
„Reducerea impozitelor va fi de asemenea utilă dacă va duce la scăderea cheltuielilor guvernamentale. Opinia noastră, având în vedere întregul peisaj, este că reducerile individuale ale impozitelor ar fi un catalizator important al unei creșteri economice mai rapide și ar ajuta la restabilirea echilibrului dintre capital și muncă”.
Legislatorii republicani au publicat un plan fiscal care, dacă ar fi fost adoptat, ar fi cel mai amplu schimb de taxe din țară din anii 1980. Democrații acuză că planul ar aduce beneficii în mare măsură celor bogați.